View Single Post
Vechi 09.11.2011, 15:10:40
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit ...

Sunt botezat ortodox, iubesc ortodoxia, asta e religia unde cugetul meu s-a regasit mereu si a primit toate raspunsurile. Insa privind la oameni cu mentalitate ca a ta ajung la o concluzie: ori esti tu de alta religie, ori sunt eu de alta religie si coincidenta a facut ca amandoi sa ne numim ortodocsi. Insa daca asta e ortodoxismul, cel pe care il propui tu, atunci cu mana pe inima spun impacat, ca imi iau catrafusele si ma mut de buna voie in iad. Prefer fratii mei de orice alta religie decat oameni cu gandire atat de limitata ca a ta, incat pana si o furnica e un dumnezeu mai mare decat dumnezeul tau.

Traim intr-un secol al iluminismului...zic asta privind in urma si analizand viata unui om care nu demult ''mizeria societatii'' il obliga ca singura lui preocupare e sa munceasca toata ziua pentru o bucata amarata de paine, iar educatia sa fie un lux pentru el. Eu cred ca ar trebui sa apreciem ca Pronia ne-a oferit posibiliatatea ca hrana si toate nevoile primordiale sa le primim mult mai usor in ziua de azi, asta tocmai ca omul sa isi permita sa dea mai multa atentie ratiunii si intelectului.

Eu zic ca avem destula informatie si cultura pusa la dispozitie incat sa ne educam cugetul si gandirea sa priveasca dintr-o alta perspectiva.

''spre_rasarit'', poate ai mai multe cunostinte teologice decat mine, insa cu toata dragostea te sfatuiesc sa iti revizuiesti atitudinea asta religioasa...sa lasam povestile despre rai si iad doar atunci cand le vom vedea. Sper sa ne intalnim post-mortem macar pentru o clipa si sa ne dam dreptate sau sa ne certam reciproc.

Toate cele bune!