View Single Post
Vechi 06.11.2011, 02:17:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
Sfantul Apostol Pavel spune ca dupa casatorie barbatul nu mai este stapan pe trupul sau deasemenea si nici femeia. Ce trebuie sa faca celalalt in acest caz?
După cum văd eu lucrurile, trebuie să se răzgândească și celălalt. Nu există o Taină a Căsătoriei Albe, există o Taină a Căsătoriei. În cadrul ei, cei doi soți sunt legați de datoria conjugală, a cărei încălcare este materie gravă.

Ceea ce nu pricep eu este următorul lucru: de ce, presupunând că iubești pe celălalt și vrei să trăiești toată viața lângă el (ea), dar fără legătură trupească, să te mai căsătorești ? Asta e o chestie care îmi scapă. În exemplele clasice de căsătorie albă întâlnite în hagiografii, căsătoria era impusă. Mai știm că, în cadrul Sfintei Familii, Sf Iosif și Sf Maria nu au avut legătură trupească. Căsătoria, în cazul lor, a fost tot impusă de situația în care se afla Sf Fecioară, într-o lume care credea în teogamii tot atâta cât crede și azi și era amenințată de oprobriu public. Dar de ce să te căsătorești în mod LIBER alb ? A trăi lângă o femeie nu e păcat, ci păcatul este consumat numai în momentul legăturii trupești extraconjugale sau premaritale. Dacă ele nu există, ce te face să te căsătorești ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote