Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 04.11.2011, 22:57:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Raspunsul calugarilor ortodocsi au un plus (ca vor sa se roage) si au un minus (vizita la Vatican tine de ascultarea pe care trebuie sa o practice si nu de vointa lor proprie; iar la ei a primat vointa lor).

Din discutiile dintre ortodocsii de pe acesta sectiune a forumului vad un lucru care se desprinde cu usurinta: ortodoxia, in ochii multora dintre ortodocsi, este ca talantul pe care vi l-a daruit Dumnezeu si pe care il ingropati in pamint. Iar la judecata talantul va fi scos din pamint si prezentat Domnului; totusi, Domnul ne cere sa inmultim talantii primiti.
Nu aveau de ce sa faca ascultare pentru ca nu nu le-a spus niciun ierarh sa mearga la Vatican si nici nu ar fi spus vreunul asa ceva. Pe langa faptul ca nu avea cum sa spuna cineva o astfel de ascultare eu cred ca mai mult ierarhii si ceilalti veneau sa ceara ei sfaturi de la parintele nu sa le dea.
In ortodoxie nu exista ascultare orbeasca, atunci cand un ierarh sau un duhovnic invata ceva gresit ( o eroare dogmatica sau un pacat) nu numai ca nu trebuie sa ascultam, dar cred ca suntem datori si sa-i atragem atentia ca sa il ajutam.
Cei mai respectati in ortodoxie sunt mai ales marii duhovnici si calugarii, adica cei ce au o mai mare nevointa si har.
Reply With Quote