View Single Post
Vechi 02.11.2011, 16:00:12
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Biserica fiind sub autoritatea Duhului Sfant poate schimba aceste reguli in conformitate cu necesitatile timpului, nefiind vorba de norme morale care sunt intr-adevar imuabile.
Institutia casatoriei a fost creata de Dumnezeu, Biserica nu poate schimba legile lui Dumnezeu cu privire la casatoriei. Ce intelegeti prin necesitatile timpului?
Sa spunem ca necesitatile timpului respectiv erau acelea ca un slujitor al Domnului sa fie celibatar. Dar cum se face ca acele necesitati ale timpului de atunci raman neschimbate acum? Din ce spuneti dvs ar trebui sa apara alte necesitati dupa 1000 de ani, dar uite ca nu apar.

Citat:
Cine vrea sa slujeasca, trebuie sa se conformeze canoanelor, asta daca respecta si vor sa slujeasca in Biserica lui Hristos.
Se conformeaza canoanelor doar daca acele canoane sunt dupa voia lui Dumnezeu. Pavel cand ii scrie lui Timotei despre cum sa fie un lucrator al Domnului de fapt pune niste conditii/canoane. Daca acele conditii nu erau indeplinite automat acel om nu putea sluji.
Daca celibatul era o conditie necesara pentru a sluji de ce Pavel nu o impune?

Citat:
Putem vorbi de impunere acolo unde nu exista vocatie si omul vrea cu orice pret sa-si faca voia lui.
Daca nu exista vocatie atunci sa se apuce de altceva.

Citat:
Cine vrea sa slujeasca lui Hristos, trebuie sa fie pregatit sa renunte la multe, inclusiv cele care tin de familie
Vreti citate sau le stiti?
Pai renunta din proprie initiativa, ca Pavel. Dar daca eu vreau sa slujesc lui Dumnezeu si vreau sa ma si casatoresc nu are nimeni voie sa imi interzica.

Citat:
Acolo unde scoateti citatul din context apropo de cei care "interzic casatoria" ca si cand celibatul n-ar fi binecuvantat de Dumnezeu.

Chiar si in postarea de mai sus.
Dvs faceti o confuzie, celibatul e o alegere ,e un dar de la Dumnezeu pentru unii oameni. Celibatul nu este o impunere din exterior. Fiind dar nu e nevoie sa fie impus.
De aceea Domnul Iisus le spune ucenicilor in Matei 19:11 " Nu oricine poate suferi cuvantul acesta ci numai cei carora le este dat".
Eu nu am afirmat ca celibatul nu e o binecuvantare, insa nimeni nu poate impune aceasta stare cuiva si la asta face referire si versetul din Timotei cu interzicerea casatoriei. Versetul respectiv nu se refera la cei care aleg sa fie celibatari ci la cei care forteaza/obliga oamenii sa nu se casatoreasca.
Reply With Quote