View Single Post
  #3  
Vechi 02.11.2011, 00:24:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
...care pace se reinnoieste la fiecare Liturghie, cand preotul ne spune de vreo patru ori la inceput: "Pace tuturor!"

Deci mergeti la Liturghie si veti primi pacea de la Hristos prin binecuvintarea preotului.

Chiar si ingerii ne-au dorit expres pace pe pamant si intre oameni bunavoire. Este bunul cel mai de pret al lumii acesteia, care din nefericire a avut parte doar de cateva zile de pace generala in total in ultimul secol...
Principalele momente ale Sfintei Liturghii (lecturile biblice ca împărtășire cu Dumnezeu Cuvântul prin cuvânt, aducerea sfintei jertfe și sfințirea darurilor prin rostirea anaforalei, frângerea și împărtășirea cu Sfintele Taine) sunt precedate de dăruirea păcii de către întâi-stătătorul slujbei printr-un gest de binecuvântare însoțit de cuvintele „Pace tuturor”, mărturisind astfel de fiecare dată că Hristos însuși este în mijlocul nostru.
„Pace vouă” este salutul lui Hristos înviat, un salut care nu e un simplu cuvânt de politețe ci o dăruire efectivă a acelei păci (șalom) mesianice care înseamnă, potrivit Sfintei Scripturi, plenitudine, împlinire, echilibru fericit, armonie. Este climatul specific Noului Legământ al lui Dumnezeu cu oamenii în Iisus Hristos Înviat. Pacea lui Hristos este o pace jertfelnică, rodul eshatologic al Crucii, semnul comuniunii regăsite cu Dumnezeu și cu toți: Căci în El a binevoit (Dumnezeu) să sălășluiască toată plinirea. Și printr-Însul toate cu Sine să le împace, fie cele de pe pământ, fie cele din ceruri, făcând pace prin El, prin sângele crucii Sale (Coloseni 1, 19-20). „Pace vouă” este mărturisirea și transmiterea păcii treimice, este o invitație de a intra în plenitudinea vieții treimice în măsura primirii acesteia prin credință.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote