Subiect: mame denaturate
View Single Post
Vechi 01.11.2011, 12:27:14
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Eu am nascut natural de 4 ori, iar prima nastere, vorba aceea "nici la dusmani sa nu fie", asa ca pot sa vorbesc in gura mare. Atata timp cat anestezia peridurala poate afecta sanatatea sau chiar viata copilului asta in schimbul reducerii durerii, nu-i deloc ok... Pe de alta parte, eu solicit anestezie pentru interventiile stomatologice, intrucat nu ucid si nu fac pe nimeni sa sufere pentru asta.
Sunt destule mame care urla la televizor ca doctorul obstetrician le-a nenorocit copilul in timpul nasterii, dar nu spun ca ele au insistat si au platit gras anestezistul ca sa le faca peridurala cand dilatatia nu era suficienta pentru ca nu mai suportau durerea... Fireste ca nu le-a trecut prin cap sa invete ceva despre "nasterea fara dureri", sa faca vreun curs Lamaze sau altceva ce poate fi gasit in orasul propriu si eventual daca tot au bani sa plateasca, sa plateasca gras ca sa li se permita sa stea cu sotul, mama, prietena, cineva care le-ar ajuta sa lupte cu durerea...

Cat privete pozele sunt stupefiata... niste fetite care arata ca niste cocote si mai sunt si premiate pentru asta... si intr-o tara unde e riscant sa postezi pe net in albumul de familie fotografii cu bebelusul propriu in timpul baitei... Oh, si in loc sa aprecieze frumusetea nepretuita a copilariei, se apreciaza valoarea make-up-ului artistic/kitch-os... Nu cred ca e ok nici frumusetea naturala a copiilor sa fie apreciata intr-un concurs... mai ales ca de, acum nici la scoala nu se mai dau note copiilor ca sa nu se incurajeze lupta pentru intaietate, ci sa-i invete in primii ani valoarea colaborarii intre colegi.
Inteleg, insa eu chiar daca nu am putut naste natural, si nici nu a fost alegerea mea, practic bebelusa stand in sezut...pot spune ca tare imi era frica de durerile nasterii si de aceea incerc sa inteleg ca oamenii sunt diferiti.

Acum ce sa zic, multi judeca pe cele care opteaza pentru cezariana, sau pentru anestezii...afirmand ca fac foarte rau bebelusului, etc...uitand de cele care nu au altceva de ales, si care spera ca bebelusul lor e bine, citind toate aceste pledoarii pentru nasterea naturala.

Multa sanatate familiei!!!!
Reply With Quote