Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 28.10.2011, 20:08:27
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Nutucutu,

Si inca ceva: mari duhovnici ortodocsi romani sunt si: parintele Galeriu, parintele Sofian Boghiu, parintele Staniloae, parintele Rafail Noica.
Aratati-mi dvs. o declaratie de ura a acestor duhovnici.
Dvs. traiti in Romania care este o tara majoritar ortodoxa si atunci e normal sa va sara in ochi anumite fapte pe care le considerati gresite ale ortodocsilor.
Daca ati fi trait intr-o tara catolica ati fi vazut fapte si declaratii lipsite de mila ale preotilor catolici. Nu vreau sa mai dau exemple, ca sunt binecunoscute.
Dar nu trebuie sa generalizam.
De cind citesc acest forum au fost mentionati ca mari duhovnici multi alti preoti sau calugari, iar citatele care le-au fost atribuite de coreligionarii dumneavoastra, adevarate sau nu, numai la iubire nu indemnau. Dintre cei enumerati de dumneavoastra l-am cunoscut numai pe parintele Galeriu. Despre el stiu ca a participat la o slujba catolica, pentru ca eram si eu de fata. Mai stiu ca a mincat intr-o parohie catolica, cu niste catolici la masa, printre care eram si eu. Asta se intimpla in Austria. La ora aceea eram prea interesata de mine insami ca sa-mi dau seama cine se afla in dreapta mea la masa, astfel ca nu mi-a trecut prin cap sa profit de acea prezenta de linga mine. Biata de mine: eu discutam cu sotia parintelui, preoteasa, despre cum se face supa de galusti... Dar stiu ca el, preotul Constantin Galeriu, nu m-a tratat nici pe mine si nici pe ceilalti ca pe niste "papisti"...etc (nu mai continui cu epitetele).

Deci, daca marii duhovnici pe care i-ati enumerat sint cel putin ca parintele Galeriu, eu ma bucur; iar citatele date pe acest forum or apartine unor calugari/preoti care nu reprezinta modele pentru ortodoxie, iar asta este iarasi un lucru bun, din punctul meu de vedere.
Reply With Quote