Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Nutucutu,
Si inca ceva: mari duhovnici ortodocsi romani sunt si: parintele Galeriu, parintele Sofian Boghiu, parintele Staniloae, parintele Rafail Noica.
Aratati-mi dvs. o declaratie de ura a acestor duhovnici.
Dvs. traiti in Romania care este o tara majoritar ortodoxa si atunci e normal sa va sara in ochi anumite fapte pe care le considerati gresite ale ortodocsilor.
Daca ati fi trait intr-o tara catolica ati fi vazut fapte si declaratii lipsite de mila ale preotilor catolici. Nu vreau sa mai dau exemple, ca sunt binecunoscute.
Dar nu trebuie sa generalizam.
|
De cind citesc acest forum au fost mentionati ca mari duhovnici multi alti preoti sau calugari, iar citatele care le-au fost atribuite de coreligionarii dumneavoastra, adevarate sau nu, numai la iubire nu indemnau. Dintre cei enumerati de dumneavoastra l-am cunoscut numai pe parintele Galeriu. Despre el stiu ca a participat la o slujba catolica, pentru ca eram si eu de fata. Mai stiu ca a mincat intr-o parohie catolica, cu niste catolici la masa, printre care eram si eu. Asta se intimpla in Austria. La ora aceea eram prea interesata de mine insami ca sa-mi dau seama cine se afla in dreapta mea la masa, astfel ca nu mi-a trecut prin cap sa profit de acea prezenta de linga mine. Biata de mine: eu discutam cu sotia parintelui, preoteasa, despre cum se face supa de galusti... Dar stiu ca el, preotul Constantin Galeriu, nu m-a tratat nici pe mine si nici pe ceilalti ca pe niste "papisti"...etc (nu mai continui cu epitetele).
Deci, daca marii duhovnici pe care i-ati enumerat sint cel putin ca parintele Galeriu, eu ma bucur; iar citatele date pe acest forum or apartine unor calugari/preoti care nu reprezinta modele pentru ortodoxie, iar asta este iarasi un lucru bun, din punctul meu de vedere.