View Single Post
Vechi 25.10.2011, 08:10:36
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
intrebare: ce presupune Taina Maslului dpdv al BO sau BC? Precizati un verset din NT, care releva caracterul de sacrament al maslului.
Instrumentul meu de măsură (jocometru?) indică alarmant o deplasare spre roșu în ultimele două zile. Nu, nu este efectul Doppler, ci o deplasare dinspre Biblie (cum a stabilit regula inițiatoarea jocului) spre zona confesională:

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
orice din sfera religiei, nu trebuie sa va limitati strict la Biblie.
Stimată doamnă, v-am făcut o concesie pe topicul "Duminica - ziua Domnului", faceți-mi și mie bucuria și rămâneți la regula inițială. Mulțumesc anticipat.

Și acum răspunsul la întrebare: probabil vă referiți la

"Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe presbiterii (Sau: bătrînii) Bisericii; și să se roage pentru el, după ce -l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului." Iacov 5,14 - versiunea Cornilescu (din motive bine știute)

Sacramentul, sau Taina, este o ceremonie simbolică religioasă care reprezintă adevăruri centrale ale Evangheliei și constituie o obligație universală și perpetuă. Conform acestei definiții, ungerea cu untdelemn nu prea se încadrează căci ea se administrează doar omului bolnav (spre tămăduire sau ușurarea durerii trupești - după definiția ortodoxă).

Domnul Hristos a stabilit două astfel de ritualuri: botezul și Cina Domnului. Ritualul nu este un sacrament în sensul de a fi un opus operatum - un act care, în și prin el însuși, împarte har și asigură mântuirea. Botezul și Cina Domnului sunt sacramente numai în sensul de a fi asemenea cu "sacramentum", jurământul depus de ostașii romani de a asculta de comandanții lor, chiar cu prețul vieții. Aceste ritualuri presupun un legământ de totală supunere față de Hristos.
Reply With Quote