View Single Post
Vechi 24.10.2011, 09:31:26
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Da. Nebănuite sunt căile Domnului.

Dumnezeu să ne apere de moarte năpraznică.
Dar căile ce duc la greșală se cam știu, uite în cazul de față, se putea observa că lui Șerban, după accidentul cu schiurile i-a scăzut capacitatea de a sesiza și de a aprecia corect trecerea timpului, și asta se vede din felul cum vorbește și cum pricepe... are o lentoare care se datorează faptului că a fost ținut în comă indusă, adică a fost drogat o perioadă foarte lungă, și poate și din pricina hemoragiei cerebrale, i-o fi fost afectată acea zonă în suflet și în cap, încât acum el trebuie să reânvețe să aprecieze corect trecerea timpului, dacă vrea să conducă în continuare mașina, asta dacă-i mai permite poliția.

Deci el s-a întors la copii înainte de curbă, și știind că vine curba a apreciat că până la ea le poate cere să nu facă așa mare gălăgie sau bonei să nu le permită toate capriciile. A apreciat că are vre-o 10 secunde până la curbă, dar cu mintea lui nu mai aprecia corect trecerea timpului, când s-a întors a văzut că e chiar în curbă și a încercat să redreseze brusc volanul dar a derapat din pricina carosabilului cu apă și zăpadă, astfel că impactul frontal a fost inevitabil.

Nu mergea tare din moment ce era în urma altei familii de neamuri și cunoscuți și nu avea de ce să-i depășească și tocmai faptul ăsta i-a dat un plus de relaxare, prea mare relaxare și siguranță la volan întrucât trebuia doar să se ție după cei din față, deci era relaxat și nu grăbit cu atât mai mult cu cât mergeau la joacă și deci nu erau grăbiți ci relaxați. Și nu era în depășire căci asta necesită atenție sporită și atunci ar fi făcut manevre de evitare, s-ar fi văzut urmele, dar mașina s-a lovit frontal... deci el nu era apt să conducă din pricina sechelelor: avea incapacitate de a aprecia corect trecerea timpului, și acest lucru e obligatoriu dacă ne gândim că mișcarea și viteza pe șosele și stăpânirea volanului se face în funcție de timpul corect ales și bine apreciat de șofer.

Astfel că vina aparține medicilor aproape în totalitate, căci ei după ce l-au drogat în mod prelungit nu l-au atenționat după ieșirea din comă și după perioada de recuperare că până la refacerea corespunzătoare a sufeltului și minții și obijnuințelor e absolut necesar ca să nu intre în situații grele și să nu se suie la volan imediat decât după o atentă reînvățare a comenzilor și manevrelor căci el va crede că se poate baza pe ceea ce era obijnuit dar asta îi poate fi fatal și nu au realizat prea clar că el nu mai recunoaște la fel ca înainte trecerea timpilor în decursul activităților. Deci activitățile periculoase trebuiau evitate și foarte atent supravegheate. Eu trag concluzia asta întrucât îl văd că are greutăți în vorbire, l-am văzut în emisiune și în manifestări și aprecieri și mișcări și asta nu se datorează debilității native ci faptului că nu mai are capacitatea de a aprecia corect scurgerea timpului după accidentul de la schi... deci are un handicap trecător dar evident și observabil din moment ce eu l-am observat uitându-mă un minut-două la cronica cârcotașilor. Nu mai era le fel și coledzii încercau să-i acopere handicapul, dar era evident... nu mai știa aprecia corect timpii: vorbirii, mișcării, comportamentului, priceperii, glumelor deci aveai impresia că ceva nu mai e la fel ca înainte și nu-ți mai ardea să râzi de poante... deci nu a devenit 'debil' după accident ci senil sau copil, astfel că trebuie să reînvețe să conducă, să șofeze cu ajutorul Domnului, în toate, căci altfel greșește fără să aibă chiar niciovină... e ca un arici legat la ochi și e pus să alerge între puii de găină dintr-un coteț pe care cineva a pus lăcatul iar cloșca e plecată... e dusă... cu treabă, sau viceversa, el e acum puiul gălbior de găină din cotețul sigilat iar restul prietenilor sunt un fel de arici legați la ochișorii lor și au beut petrol ca să aibă viteză la spus și înțeles poante... grele.

Last edited by vsovivi; 24.10.2011 at 09:58:13.