21.10.2011, 15:33:15
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de lore86
cred ca trei.
Saul , Samson si Iuda.
|
Bine ai venit :) sunt mai multi de 3. Va mai las putin sa meditati.
Raspuns: 5
1. Samson, erou al credintei(Judecatori 16:29,30)
Și a mișcat Samson din loc doi stâlpi din mijloc pe care era sprijinită casa, rezemându-se de ei, de unul cu mâna dreaptă și de celălalt cu stânga.
Și a zis Samson: "Mori, suflete al meu, cu Filistenii!" Apoi s-a sprijinit cu toată puterea și s-a prăbușit casa peste fruntașii Filistenilor și peste tot poporul ce era în ea. Și cei pe care i-a ucis Samson la moartea sa au fost mai mulți decât toți cei pe care-i ucisese în viața sa.
2. Saul ,rege a lui Israel, sec.XI i. Hr(1 Regi 31:4)
Atunci a zis Saul purtătorului său de arme: Trage-ți sabia și mă străpunge cu ea, ca să nu vină acești netăiați împrejur să mă ucidă și să-și bată joc de mine". Purtătorul de arme însă n-a voit, căci se temea cumplit. Atunci Saul și-a luat sabia și s-a aruncat în ea.
3. Ahitofel ,renumit sfetnic de la curtea imparatului David(2 Regi 17:23)
Ahitofel însă, văzând că planul său n-a fost urmat, a pus șaua pe asin, a plecat și s-a dus la casa sa, în cetatea sa, și și-a făcut testamentul în folosul casei sale, apoi s-a spânzurat și a murit și a fost înmormântat în cetatea tatălui său.
4. Zimri, rege al Iudeei timp de 7 zile, sec.VIII i.Hr(3 Regi 16:18)
Când a auzit Zimri că cetatea este luată, s-a dus în odaia din fund a casei domnești și a dat foc casei domnești, în care era, și a pierit.
5. Iuda, apostol a lui Hristos(Matei 27:5)
Și el, aruncând arginții în templu, a plecat și, ducându-se, s-a spânzurat.
.................................................. .................................................. ..
Abimelec (Judecatori 9:54)- tot un fel de sinucidere, moarte la cerere.
Abimelec a chemat îndată un tânăr, care era purtătorul de arme al său, și i-a zis: "Scoate-ți sabia și mă ucide, ca să nu zică despre mine: A fost ucis de o femeie". Și l-a străpuns tânărul acela și a murit.
Lore, ai cuvantul!
Last edited by ioanna; 21.10.2011 at 15:43:54.
|