View Single Post
Vechi 19.10.2011, 21:17:57
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,petrud

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Tocmai am citit Deuteronomul si sunt foarte speriat - de ce Dumnezeul din Vechiul Testament este atat de violent? De ce ii indeamna Moise pe evrei sa omoare neamurile necredincioase, sa "se foloseasca de femeile si copiii lor", sa ii hraneasca pe straini cu lesuri de animale si alte lucruri oribile?

Ma tem de Vechiul Testament ingrozitor pentru ca nu inteleg de ce Dumnezeul de acolo este razboinic si violent. Va rog explicati-mi, ce nu e in regula? Mereu cand citesc cate ceva din VT imi pun la indoiala convingerile pentru ca nu inteleg de ce ar vrea Dumnezeu suferinta oricui, ceea ce ma tulbura tare de tot. Or, poate nu am inteles eu gresit, Dumnezeu ii uraste pe necredinciosi si le vrea distrugerea si pedeaspa? Sau asa era inainte de venirea lui Hristos?

Va implor, ajutati-ma sa inteleg.
biblia este formata din doua parti:vechiul si noul testament.impresia la prima vedere, este ca avem doi dumnezei,unul rau si unul bun.ceea ce cred io:este un singur dumnezeu,autor al bibliei,creator a ceea ce se vede din ceea ce nu se vede, caruia trebe sa-i cerem intelepciune, ca sa-i intelegem hotararile,sa-i descoperim dragostea si sa-i respectam judecata,toate aceste lucruri dovedesc ca este creator iar creatia nu poate sa-si judece creatorul decat daca creatorul isi incalca propriile reguli.