View Single Post
Vechi 18.10.2011, 00:50:09
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
reiau intrebarea, daca tot a renuntat Erethorn.

In Palestina inter-testamentara exista o cutuma nuptiala care instituia obligatia de a intreba un barbat proaspat casatorit daca „gaseste” sau daca „a gasit”. Redati versetele din Vechiul Testament care fac trimitere la acest aspect.
indiciu 1: Pilde si Ecclesiast
indiciu 2: Pildele lui Solomon 18 si Ecclesiast 7
indiciu 3: femeie

E o seara prea frumoasa ca sa o blochez cu o intrebare :)
„Cel ce găsește o femeie bună, află un lucru de mare preț și dobîndește dar de la Dumnezeu.“ (Pildele lui Solomon 18:22)
„ Și am găsit femeia mai amară decît moartea, pentru că ea este o cursă, inima ei este un laț și mîinile ei sînt cătușe. Cel ce este bun înaintea lui Dumnezeu scapă, iar păcătosul este prins.“ (Ecclesiastul 7: 26)

Ovidiu.B iti cedez stafeta! de fapt oricine poate pune o intrebare.

Ce text biblic a fost supranumit "Protoevanghelia", deoarece cuprinde prima profeție mesianică? :)

S-ar putea să nu vă mai răspund în seara aceasta, pentru că voi mai sta foarte puțin timp pe internet. Mai vorbim și zilele viitoare.

O seară binecuvântată tuturor!

Hristos în mijlocul nostru!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote