View Single Post
Vechi 16.10.2011, 23:52:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Imi pare rau, dar impreunarea dintre soti, intre anumite limite, nu este desfranare. Niciodata!
Mai intreaba si preotii, nu hotari tu.
Jignesti milioane de cupluri care nu pot avea copii si alte milioane care au trecut de varsta procreerii si nu vor sa divorteze.
ceea ce am scris nu eu am hotarat...a scris-o un preot calugar...nu jignesc pe nimeni si departe imi este gandul...sfaurile erau pentru un cuplu normal si care pot avea copii.

pentru cei care nu pot avea copii eu cred ca nu este desfranare impreunarea atata timp cand ei mai spera si se impreuneaza in acest scop (uite ce spune parintele: “Faceți bine și țineți posturile, osteniți-vă trupurile să nu zburde și… este Dumnezeu Care ajută pe tot cel ce zice: Doamne ajută! Întăriți-vă cu Sfânta Împărtășanie și nu se poate să nu se poată”. – petru cei care nu pot avea copii).

pentru cei care au trecut de varsta procreerii sa ma ierti dar ei ar trebui sa traiasca ca fratii...ar trebui sa depuna juramantul de castitate...nu crezi ca le-a ajuns?...hmm oare parintele îi jigneste? oare nu jignim noi rostul firii noastre? sau de dragul de a nu mai divorta am gasit aceasta scuza - impreunarea nu este pacat...inca o soapta a diavolului...
de ce trebuie sa traim pentru trup si placare?...oare in asta consta Taina casatoriei? sa traim dupa trup?

"În zilele acestea mai de pe urmă, când și nouă ni se pare “că de acum vremea s-a scurtat”, cercetând firea durerilor, am aflat desfrânarea încleștându-i pe oameni și lucându-le de zor dărâmarea în întindere și în adâncime. Iar pe de altă parte preoții vremurilor noastre n-au mai urmarit-o ca păcat și ca atare să o măture afară din Taina lui Dumnezeu, adica din căsătoria creștină. Așa se face ca, “lipsind preotului conoștința legii și bătrânului sfatul”, oamenii orbecăie în mulțimea neștiinței și a lipsei de sfat, care s-a întins ca o noapte de osândă peste bieții oameni, care dorm liniștiți somnul de primejdie, de buna credință ca aceea (desfrânarea dintre soți) nu-i păcat."- Tinerii, Familia si copiii nascuti in lanturi - Parintele Arsenie Boca

ps: fiecare vom plati pentru faptele noastre...cum ne pregatim noi acum locul asa il vom avea pentru o vesnicie...deci sa nu dormim linistiti somnul de primejdie.

Last edited by ovidiu b.; 17.10.2011 at 00:13:37.
Reply With Quote