Mai traditzie mai, poi nu in Bethleemul Iudeii a venit la preasfanta Fecioara Maria ingerul? iar aceasta a ascultat shi a primit iar atunci s-a intamplat minunea pogorarii din Ceruri, Fecioara devenind insarcinata, iar apoi a fost nascut in Viflaim caci trebuiau sa fie inscrishi pentru recensamant... Iar Viflaim nu stiu daca nu este Bethleemul defapt... oricum a fost conform scripturii.
Iar nu stiu ce tot vorbeshti dumneata de parca apostolii s-ar fi impartzit pe teritoriile unde au propovaduit, shi fiecare ar avea domenii date de Dumnezeu... Nu domnule, erau doar lucrurile unde trebuiau fiecare din apostoli sa continue ascultarea de a propovadui cuvantul lui Dumnezeu, shi ce crezi ca nu mai puteau merge unul la altul ca nu incapeau unul de altul? sa fim serioshi, sfantul Ap. Petru nu s-a bagat peste sf Ap Pavel, ci tocmai ca peundeva a intarit shi prin moartea sa pentru credintza in Domnul Iisus Hristos tot ceea ce a propovaduit sf. Ap Pavel impreuna cu ucenicul shi ajutorul sau , deci a ascultat de proorocia Domnului ca abea la batranetze v-a merge la Roma shi va fi rastignit, iar Domnul parca ii shi aratase modul cum v-a fi rastignit... pe o cruce cu capul in jos, spunandu-i ca pana atunci v-a ramane langa femeia sa, va fi impreuna cu ea, probabil aceasta murise intretimp, ca peste tot unde mersese Petru pana atunci era insotzit shi de nevasta sa, sf Ap. Petru era casatorit... eu asha shtiu, dar bineintzeles nu din surse oficiale, poate mai mult din traditzia verbala ajunsa pe la noi, ca date exacte istorice nu stiu...
|