pt. christie
Din ceea ce scrii se simte regretul si suferinta ta...eu sunt convinsa ca Dumnezeu in MAREA SA IUBIRE nu paraseste nici un pacatos ,indiferent cat de mare i-ar fi pacatul...mai ales daca acesta se caieste si tine o permanenta legatura cu Dumnezeu prin duhovnic...si vad ca tu chiar faci acest lucru.
Ceea ce se intampla cu acele biete sufletele s-a scris mult de-a lungul timpului :ba ca nu mai au nici o sansa de mantuire ,ba ca sunt undeva dar nu chiar in Rai pt ca nu au Botezul(pecetea Sf.Duh....)...dar concluzia pe care am tras-o din tot ce am citit si parerea mea strict personala este ca Hristos ,care este IUBIRE ,ADEVAR si DREPTATE SUPREMA,NECONDITIONATA nu poate lua dreptul mantuirii unui suflet care a depins de alt suflet ,care nu si-a facut singur ceva rau sau impotriva mantuirii...cred cu toata convingerea ca sufletelul cel mic tot langa Hristos este iar celalalt poate ajunge tot acolo prin cainta si o permanenta legatura cu Hristos din momentul in care a realizat si a renuntat sa mai faca greseli...judecatile Lui Dumnezeu sunt cu totul altele fata de ale oamenilor indiferent cat am vrea noi sa credem ca ar fi asa sau altfel dar dupa mintea noastra.
Dumnezeu ne-a creat dupa "chipul si asemanarea Sa" dar ne-a lasat libertatea sa ajungem la Asemanare cu El...nu sa fim identici sau sa ajungem identici cu El....deci,cu alte cuvinte niciodata o minte omeneasca ,limitata nu poate gandi sau face cele ale LUI Dumnezeu.
Este pur si simplu umila mea parere. Iertati-ma daca am gresit cu ceva sau fata de cineva.
|