Citat:
În prealabil postat de stefan florin
prietene, ce intelegi tu prin termenul protestant? Doamne ajuta!
|
Sec,la modul general, ar suna cam asa: ,,A member of a Christian church whose faith and practice are founded on the principles of the Reformation, especially in the acceptance of the Bible as the sole source of revelation, in justification by faith alone, and in the universal priesthood of all the believers."
Cu privire la confesiunea mea: ,,Nu există suflet care susține mai ferm ca mine învățăturile harului și dacă vreun om mă va întreba dacă îmi este rușine să fiu numit Calvinist, eu voi răspunde, --- Eu doresc doar să fiu numit Creștin dar dacă mă întrebi dacă susțin vederile doctrinale susținute de John Calvin, eu răspund, eu în principiu le susțin și mă bucur să mărturisesc aceasta. Dar departe de mine ideea cum că Sionul este locuit numai și numai de Creștini Calviniști sau să cred că nu există alții care sunt mântuiți fără să susțină vederile noastre doctrinale. Eu cred că există multitudini de oameni care nu pot vedea aceste adevăruri în forma în care le punem noi, care totuși au primit pe Hristos ca Mântuitor al lor și sunt la fel de dragi inimii lui Dumnezeu ca și cel mai sănătos Calvinist înăuntrul sau înafara Raiului."
Lasa-ma sa ghicesc:complet gresit,ratacire fara leac :)