Subiect: Eens
View Single Post
Vechi 03.10.2011, 20:24:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
15.Deci după ce au prânzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia? El I-a răspuns: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a lui: Paște mielușeii Mei.
16. Iisus i-a zis iarăși, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? El I-a zis: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstorește oile Mele.
17. Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubești? și I-a zis: Doamne, Tu știi toate. Tu știi că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paște oile Mele. (Ioan 21. 15;17)

Eu asa am inteles, din cele de mai sus, ca Petru, dintre toti ucenicii, Il iubea cel mai mult pe Isus.
aici Hristos il repune pe Petru in drepturi ca apostol, dupa ce Petru s-a lepadat de 3 ori de Hristos. De aceea Hristos ii zice tot de 3 ori " Paste oile mele" si tot de 3 ori il intreaba "Ma iubesti?". Dar asta nu inseamna ca Petru il iubea pe Hristos mai mult decat ceilalti apostoli. Numai bunul Dumnezeu poate sa stie care din apostoli il iubea mai mult. Doamne ajuta!
Reply With Quote