Citat:
În prealabil postat de catalin2
1. Iar la intrebare am raspuns in celelalte mesaje, pana la moarte se pot ierta daca persoana se pocaieste, dupa moarte nu se mai pot ierta pentru ca persoana nu se mai poate pocai.
2. Desi si in acest caz s-ar putea sa existe exceptii....
|
1.Iarasi mi se pare ilogic si in conformitate cu credinta adventista, nu cu cea ortodoxa, a dumneavoastra. Dupa logica dumneavoastra, daca un decedat s-a pocait, nu are rost sa ne rugam pentru el, pentru ca deja, prin pocainta, e iertat si e in rai, iar pentru un decedat care nu s-a pocait deasemenea nu are rost sa ne rugam, pentru ca persoana nu se mai poate pocai!!! Pai asta contravine cu credinta dumneavoastra.
De ce ne rugam noi pentru cei raposati? Pentru ca avem incredere in marea Milostivire a Lui Dumnezeu care ii va ierta pacatele celui decedat, fie ca a avut timp sau nu sa se pocaiasca!
2. Daca sint exceptii asta inseamna ca Dumnezeu e Bun si Milostiv si ii iarta chiar si pe sinucigasi. Iar in acest caz biserica ar trebui sa ingroape si sinucigasii cu preot. Asta e o parere personala.
Si revenind la ce se discuta, din punctul meu de vedere sinuciderea nu e un pacat impotriva Duhului Sfint, iar pacatul impotriva Duhului Sfint, pacat pe care l-a detaliat foarte bine dl Scotland the Brave, nu se iarta. Iar asta pentru ca asa a spus Domnul nostru Isus Cristos.