Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Daca ortodoxia iarta pacatul impotriva Duhului Sfint, asa cum afirmati, de ce refuza inmormintarea cu preot a unui sinuigas? Se considera tocmai, ca sinuciderea e un astfel de pacat; nefericitul nu a mai vazut nici o speranta la Domnul si s-a abandonat in mina celui rau, luindu-si viata.
Si atunci din doua una: fie nu aveti dreptate, fie aveti dreptate, iar in cazul asta, avind in vedere ca considerati ca Domnul iarta toate pacatele, inclusiv cele impotriva Duhului Sfint,
ar trebui ca BO sa-i inmorminteze cu preot pe cei care si-au luat viata.
|
Mai exact nu eu spun, ci BO ( si de fapt si BC, puteti intreba un catolic sau citi despre pacatele impotriva Duhului Sfant din sursele catolice).
Iar la intrebare am raspuns in celelalte mesaje, pana la moarte se pot ierta daca persoana se pocaieste, dupa moarte nu se mai pot ierta pentru ca persoana nu se mai poate pocai.
Desi si in acest caz s-ar putea sa existe exceptii, am mai povestit de o familie din Rusia bogata care avea un fiu pe care nu l-au lasat sa se insoare si acesta s-a sinucis impreuna cu fata. Familia a ajutat la constructia mai multor biserici pentru sufletul celui mort si s-au rugat sa le dea un semn daca Domnul il iarta, sa creasca copaci pe biserica. Si dupa multi ani pe o biserica au crescut copaci pe acoperis. Am vazut asta la televizor, era un preot care cred ca slujea chiar la acea biserica, undeva in Dobrogea (din ce imi aduc aminte biserica fusese renovata, nu mai avea copacii). Asta e povestea aproximativa, nu-mi mai amintesc totul in amanunt.
Dar un ateu e logic ca se poate intoarce, ar fi curios sa gandim altfel.