Citat:
În prealabil postat de catalin2
Am facut-o o data, cred ca exact la acest topic, pentru ca Adriana spunea ceva corect si ortodox si tu o contraziceai. Tu de obicei spui fiecarui ortodox ca nu vede adevarul, desi toti ortodocsii aproape ti-au spus ca te inseli. Am raspuns si la mesajul celalalt cu asta.
|
Bun, ma bucur ca nu ai negat. :)
Deci in acel moment ai simtit ca ai face vreo tabara sau ceva din acuzatiile tocmai aduse celorlalti? Nu, asa-i? Nu crezi ca si ceilalti au cam aceeasi motivatie pe care ai avut-o tu atunci?
Si nu ti se pare fariseim (este intrebare, da sau nu) sa tii discursuri despre exprimarea doar a propriei pareri despre un subiect in conditiile in care de n ori pe acest site, in loc sa te limitezi la parerea proprie despre un anume subiect, te-ai aventurat sa spui: Adriana crede asta si aialalta, Adriana fiind eu si nu tu insuti? Nu se cade sa aplauzi pe un altul ci doar sa iti formulezi parerea proprie dar se cade sa te legi de un altul spunand: crede asta si aialalta? Daca nu se cheama fariseism aceasta atitudine, cum se cheama atunci?...
Cat despre neacceptarea adevarului este evidenta: tu sustii ca Hristos este doar la ortodocsi si ca la catolici este doar un idol, ei neavand Taine valabile in timp ce un preot ortodox invrednicit de o mare minune la el in Biserica zice contrariul despre catolici: Hristos ii asteapta la ei in Biserica. Deci adevarul este ori la tine ori la el. El a fost invrednicit de o minune tocmai cu scopul de a ii trimite pe catolici sa redevina credinciosi practicanti, sa il gaseasca pe Hristos in biserica (la ei), sa nu mai judece intreaga biserica a lui Hristos si in speta catolica dupa exemplul rau a unor preoti care nu ar fi trebuit sa fie acolo, sa fie preoti. Dumnezeu este atotstiutor, El cunostea inima acestui preot ortodox, stia ce ganduri are si cum va interpreta minunea, stia ca ii va trimite pe catolici la biserica catolica, sa devina crestini nu numai cu numele ci si cu practica, si iata ca tocmai biserica acestui preot a fost aleasa pentru minune. Ai acceptat tu adevarul? Nu, ci te-ai apucat sa il acuzi pe preot de compromis, ca si cum pe de o parte italienii ar fi niste intoleranti care l-ar fi dat afara din Italia sau l-ar fi aruncat in puscarie ca pe vremea comunistilor la noi, si pe de alta parte ca si cum Domnul ar face minuni in biserica unui las incapabil sa sustina cu voce tare Adevarul in fata tuturor. Dumnezeu nu se inseala atunci cand citeste gandurile oamenilor, tu insa te poti insela. Dar nu admiti nici cu dovada in fata. Spuneam mai demult ca si eu eram ca tine candva, fundamentalista, insa doar pentru ca nu aveam dovezi pentru altceva. Cand insa dovezile au aparut, le-am acceptat. Tu insa nu ai acest curaj...