Nu cred ca-L poate respinge cineva pe Cristos, ba din contra, cred ca toti ticalosii cand vor fi la ananghie vor alerga la El. Pentru ca El e bun , iertator, nadejdea celor fara de nadejde, invierea si viata, etc. Dar ca sa-I urmeze toti invataturlr, e greu. Unii pentru ca nu le stiu, altii pentru ca nu le cred, altii zic ca sunt imposibil de urmat , etc. Si mai e si ideea ca El ne iarta oricum, chiar daca gresim si nu Il ascultam. Pe Dumnezeu Tatal, cum era descris in Vt, intr-adevar il vedem mai aprig, mai razbunator, mai neiertator si ne poate inspira frica si chiar ura fata de El. Dar cum bine stie toata lumea 'scaparea' noastra, izbavitorul nostru este Fiul. Si e fapt El este adevaratul Cuvant al lui Dumnezeu, dar nu toata lumea stie asta. Unii poate Il cred neputincios in fata maniei Tatalui. Pentru cei care Il cunoastem, cat de cat, trebuie doar sa ne gandim la El si ne simtim indata mangaiati, simtim cainta pentru faptele noastre.
Dar ca sa fim mai impliniti, ar trebui sa ii urmam si invataturile. Multi poate se sperie daca merg la biserica, citesc carti sau mai ales daca ii aud pe cei habotnci ce sfaturi dau, ca credinta in Cristos ar fi o utopie, ceva imposibil de pus in practica. Ea nu este ceva ce poate fi impus, ci poate fi doar simtit, la ca si dragostea. Daca iti propui sa-ti asculti barbatul doardin obligatie si nu din iubire, ai mari sanse sa ajungi la divort sau la balamuc. Din fericire, dragostea lui Dumnezeu pentru tine si a ta pentru El este acolo si ti se va descoperi, daca o vrei.
|