View Single Post
Vechi 30.09.2011, 20:09:03
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Eu cred, si am observat acest lucru la oameni care practica " abstinenta ", ca abstinenta este mai problematica la oamenii care nu au avut niciodata viata sexuala, decat la oamenii care au avut o perioada si se hotarasc, in mod voluntar( invatand sa controleze situatia prin maturitate, obligat la o oarecare maturitate te hotarasti sa renunti), sa incheie acest capitol prin abstinenta, din diferite motive. Tocmai pentru ca la oamenii " neatinsi " persista acea curiozitate, acea neimplinire fizica si psihologica din acest punct de vedere, acel ceva imaginar care nu poate fi inteles decat in stadiul de infaptuire.
Nu cred ca ai dreptate.

Curozitatea se manifesta daca este stimulata.

De ex. daca ai televizor si vezi pana si la programele de stiri busturi revarsate peste decolteu. Sau fete mai mult dezbracate pe strada etc.. Sau ai ore de "educatie sexuala" in scoala.

La manastire esti ferit de astfel de lucruri.
Si ai multe alte preocuopari care nu-0ti dau ragaz sa-ti umpli mintea cu .. fantezii.

Asta-mi aminteste ca atunci cand fiul meu era in clasa 1, mama unui coleg imi explica ca abordarea mea in educarea copilului nu este "sanatoasa", ca nu trebuie sa-i ascund aspectele "sexuale" ale existentei. Ea argumenta ca baietii sunt curiosi si trebuie sa le fie spuse unele lucruri de mici, de ex. ea i-a zis fiului ei cum se fac copiii etc..
In doua luni de la aceasta discutie, fiul ei a dezbracat o colega ca sa-i examineze anatomia (de fapt nu se stie exact ce s-a intamplat, doar i-a prins bona dezbracati). La 7 ani.
Cred ca este un exemplu bun despre efectul educatiei sexuale precoce.
Reply With Quote