O data am ascultat o psiholoaga si o cverulenta vorbind despre abstinenta si efectele ei , de la o tribuna. Prin stinta si parelnicia lor traumatizata au postulat ca fiind a lui Dumnezeu o lege draceasca :
- ca fundul conduce creerul iar acestea doua conduc si dicteaza instantial sufletului .
Cum ca viata creerului (a ratiunii adica) cade sub simturi, este sub simturi , ca la moluste si celenteratele fara de creer. Auziti cum este vazut omul !!!??
Sa nu va inselati niciodata fratilor ! Va recomand sa cititi numai pt. inceput ,,Paza celor cinci simturi" si apoi mai vorbim !
Desiguri ca sunt si asemenea oameni , ca doar am zis ca dracul nu doarme , dar asta nu este o lege dumnezeiasca ! Nu toata lumea este la fel chiar daca cei cazuti isi doresc asta cu ardoare, si cu totul f. departe de realitate sunt procentele vehiculate de cei cazuti !
La fund toti suntem la fel dar la ratiune si cu atit mai mult la suflet ne dosebim f. mult unii de altii
Daca vreodata , voi cei ce doriti sa gasiti pe forum adevaruri, doriti sa stiti care este treaba cu abstinenta , eu va recomand sa nu credeti asa ceva ci sa va infruptati din invataturile sfintilor bisericii.
Si iarasi sa nu uitati : exista o educatie a sexului (prin care se deprinde a fi si se docilizeaza impulsurile/senzatiile sexuale) si nu o educatie sexuala. Depinde de fiecare ce doreste in viata si mai ales ce educatori de parinti a avut ! Autoeducatia este ultima, si nu printre primele, etapa a educatiei definitive ! Prin educatie buna, corespunzatoare, temeinica si nu la voia intimplarii, se pot forma/dresa animale , dara-mi-te oameni care au ratiune !
Atunci cind traiesti cu adevarat (dar trebuie sa doresti f. puternic asta) in duh si adevar si cind esti bine condus de duhovnic , fundul atit de docil devine incit chiar daca rabufneste periodic , nu va avea putere de decizie inaintea sufletului si a inimii . Spuneam deci, cind inima este a lui Hristos !
Daca inima este la Tanța ... atunci Tanța te maninca !
NB : o intimplare relatata in cartile despre parintele Iosif Isihastul din Athos (nu mai stiu in care din ele) ne arata ca plesnind de nervi ca dracul nu il poate birui pe parintele Iosif atunci , intro noapte cind statea la rugaciune , insusi, in chip real de drac a venit la el, s-a asezat dinaintea parintelui si cu mina a inceput sa il gidile la partea intima . Parintele indata ce a simtit a deschis ochii si cu multa inversunare l-a plesnit cu metanierul si l-a blestemat alungindu-l .
Asadar sa luam seama la legile dracesti si la modul lor de manifestare neincurcindu-le cu ceea ce este firesc si de la Dumnezeu rinduit cu draepta socoteala !
Last edited by zaharia_2009; 30.09.2011 at 11:54:55.
|