Citat:
În prealabil postat de FlaviusM
cei care l-au declarat sfant pe Stefan cel Mare stiau cumva aceste informatii pe care mi le ceri mie?
|
Tu ,care stiai cine merita si cine nu ,sa fie sfant, acum nu mai stii lucruri banale ca de exemplu :ce cunoasteau si ce nu cunosteau ,cei care l-au declarat sfant ? Nici macar lucrul asta nu-l cunosti? Atunci pe ce dovezi te-ai bazat cand ai facut judecatile de valoare despre cine merita si cine nu sa fie sfant ,pe nivelul 2 al jocului World of Warcraft sau pe Super-Mario? Ti-ai dovedit incompetenta si habarnismul.
Citat:
Privind lucrurile din perspectiva pe care o propui tu, poate rezulta ca un om poate fi oricat de ticalos, poate incalca oricate legi, poate ucide sau persecuta alti oameni, dar daca ajuta cumva biserica in procesul de "mantuire" a cat mai multor indivizi, atunci totul e ok. Senzationala moralitate, nu?
|
Privind lucrurile din perspectiva pe care o propun resulta doar ca
omul habarnist n-are toate datele sa judece obiectiv nici macar pe un alt om ,cu atat mai putin
sa judece pe Dumnezeu si deciziile Lui .
Citat:
Ca sa fie clar de la inceput: nu cred in adevarul povestilor cu Sodoma, potopul, etc.
|

Asta e tare ! Si tu tragi concluzia din
niste povesti ca
Dumnezeu e tiran si a promovat violul si sclavia si a cerut uciderea unor oameni? Cum poate sa ceara un "personaj imaginar" uciderea unor oameni ? Tu crezi ca e posibil asta?
Citat:
Nu cred ca nu realizezi si tu cat de gresita este comparatia pe care o faci intre Dumnezeu si un parinte/doctor. Rezultatele unui tratament, chiar daca initial dureros (ai dat ca exemplu o injectie) se pot vedea clar in timp si de-a lungul vietii omul acumuleaza suficienta experienta pentru a intelege beneficiile medicinei.
|
Partea principala era comparatia intelegerii limitate a unui prunc cu omul care crede ca stie totul.Ce metode LOGICE folosesti sa-i explici unui prunc ca doctorul nu-i face rau? Aici e vorba de intelegerea pruncului care nestiind si neintelegand ce e ala vaccin sau rujeola ,rubeola,etc...si neexistand nici o metoda LOGICA sa-i explici ce se intampla acolo ,nu poti sa faci altceva decat sa-l mangai si sa-l imbratisezi.Logica nu functioneaza acolo...inca.Ateii sunt in situatia asta ,desi ei afirma ca sunt logici ,n-au nici o treaba cu logica.Ei vad doar acul doctorului si zic ca e rau.
Citat:
Dovedeste-mi intai existenta "mantuirii".
Cum imi dovedesti ca exista Dumnezeu, viata dupa moarte, suflet nemuritor ce-si continua existenta intr-o alta dimensiune?
Nu mi-ai adus nici un argument pentru existenta vietii dupa moarte, in lipsa carora tot ceea ce spui pentru mine nu este valabil.
|
Dupa ce ti-am demonstrat ilogica de care ai dat dovada ,te-ai refugiat in beci ?Vai ,vai nici nici ce inseamna cuvantul
credinta habar nu ai ,dar tu dai citate din Biblie si imi explici teoria batului de chibrit.
Credinta e o optiune personala individuala pe care forul interior al fiecaruia o accepta sau nu si va raspunde la un moment dat de ce a facut asa si nu altfel.
Dovezi INAINTE sa crezi(in teoria x,y) ceri
stiintei ,dar credintei ceri dovezi palpabile DUPA ce incepi sa crezi si sa te plasezi pe trasa indicata de Dumnezeu,aratandu-i respect lui Dumnezeu ,nu nesimtirea afisata de tine .N-oi fi tu mai destept decat Dumnezeu sa il verifici tu pe EL ,nu El pe tine.
Nu esti tu cel care pune conditiile .Daca inca n-ai priceput asta.