intradevar, traim vremuri tulburi, in care valori sunt prezentate ca nonvalori iar novalorile sunt promovate la scara larga.
traim vremuri cand Biserica se zguduie din temelii datorita tulburarilor dinauntru.
Si se pare ca cele 2 probleme spinoase care framanta Biserica sunt ecumenismul si actele biometrice.Desi nu ar trebui sa fie motiv de framantare deoarece adevarata credinta e sustinuta de invataturile sfintilor parinti(si avem destui care vorbesc de ecumenism ca de "erezia tuturor erziilor" precum si de pericolul actelor biometrice). daca respingem ce spun ei, e decizia fiecaruia dintre noi. dar ni s-a respectat dreptul la cunoastere. Nu vom putea spune ca "nu am stiut". vom putea spune doar "am auzit, dar mi s-a parut o stupiditate".
M-am intrebat adeseori care e drumul.Cum il propovaduiesc cei multi sau cei putini? Si mi-au venit in minte cuvintele"cand va veni Fiul Omului oare va mai gasi credinta?". Uitandu-ma si la modul de vietuire , precum si la sfarsitul celor care marturiseau anti cip si anti ecumenism, si felul in care s-au savarsit cu pace , am inteles care e drumul. Chiar daca e huiduit si se arunca cu pietre in el de catre atatia.