View Single Post
Vechi 28.09.2011, 18:57:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Nu am intrebat-o pe Adriana76 ce parere are despre ortodoxism.Nici nu i-am cerut buletinul confesional,doar i-am multumit pt raspuns si am tras scurte concluzii.Un minim act de politete.De altfel am si lasat o portita pentru alte opinii(,,in cazul in care nu mai are nimeni nimic de adaugat..).M-ar interesa in special un raspuns punctual la intrebarea mea.Ceea ce spuneti este interesant,va multumesc respectuos dar nu o abordare generala ma tenteaza ci una specifica.Prin urmare repet intrebarea:

,,Daca,de exemplu,eu iau la cunostiinta de cele sustinute de credinta ortodoxa dar ramin protestant inseamna pacat contra ei si implicit ,,un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh"?

Raspunsul poate fi:a).DA intrucat... sau b).NU intrucat...Mai poate fi si c).Nu stiu exact,o sa decida Dumnezeu.Cand aveti dvs timp,nu este nici o graba.
Mai este si un alt raspuns: "Depinde".

Un protestant care a ajuns sa constientizeze ca erezia este un pacat mortal dar refuza sa-si puna problema raportului dintre crezul sau si acest pacat, fiind constient ca nu se poate impaca si capra si varza, nu stiu ce scuza si-ar putea gasi la Judecata pentru aceasta atitudine.

Acum poate ne spui si tu in cazul tau particular, cum ai rezolvat dilema?
Crezi ca ai reusit sa impaci si capra si varza?

Sau preferi varza pe chestie de gusturi iar "gustul" crezi ca e un argument care te-ar putea scoate basma curata?