Citat:
În prealabil postat de sophia
Si totusi nu este asa. Nu stiu daca este predestinare, dar noi nu facem dupa voia noastra. Viata noastra nu este asa cum o vrem noi...
Lumea asta nu este asa cum o vrem noi...
Mereu se spune si spunem si noi: "Faca-se Voia Ta"
Totul se face numai dupa Voia Sa. Pana si Raul, spun preotii, este tot de la El.
Iar Maria spunea la Bunavestire: "Fie mie dupa Voia Sa (Ta)"
Iar Iisus spune ca face Voia Tatalui, ca trebuie sa faca cele scrise de Tatal sau, iar la sfarsit "Savarsitu-sa".
Incerc sa inteleg atunci unde este voia noastra, liberul arbitru.
Daca lucrurile s-ar fi petrecut dupa voia Lor si nu a Tatalui, cum ar fi fost lucrurile?
Am auzit si la preoti (ortodocsi) diverse pareri.
|
Este cum vrem noi. Noi alegem sa avortam copii si sa ne inselam nevasta. Nu ne-a pus Dumnezeu.
Lumea este facuta dupa chipul oamenilor din ea, nu dupa cum vrut Dumnezeu.
Noi spunem faca-se voia Ta in speranta ca vom putea fi mai oameni.
Raul nu este de la Dumnezeu. El exista doar ca negare a lui Dumnezeu, o vedere in oglinda a binelui.
Preotii care spun ca Raul este de la Dumnezeu blasfemiaza. Dumnezeu nu a creat decat bine. Iar Raul nu este, nu exista, nu are fiinta, nu este creat. Este doar o inversare a binelui.
Nu tot ce spun preotii e bine, pentru ca multi din ei sunt eretici. Multi nu stiu dogma, nu stiu ortodoxie. Oricine a terminat o scoala teologica stie despre ce e vorba. Stiu zeci de preoti care nu stiu ortodoxie deloc, si au niste clisee pe care le tot repeta, multe din ele sunt de natura eretica.