View Single Post
Vechi 28.09.2011, 00:10:50
Adriana76 Adriana76 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.09.2011
Locație: Imparatia Domnului
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Ce inseamna exact ,,Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe"? Daca,de exemplu,eu iau la cunostiinta de cele sustinute de credinta ortodoxa dar ramin protestant inseamna pacat contra ei si implicit ,,un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh"?As dori,daca se poate,un raspuns scurt si la obiect.Cine este Arhimandritului Serafim Alexeiev?Inteleg ca este un rus.A facut ceva notabil,adica este declarat sfant sau este doar arhimandrit?Am dat cautare dupa nume si nu am gasit mare lucru.Un link cu detalii daca se poate,multumesc.
Din punctul de vedere al celor care folosesc expresia "pacat impotriva credintei ortodoxe" lucrurile stau asa: adevarul revelat este constituit din dogmele ortodoxe si toata invatatura ortodoxa iar cine spune altfel decat aceasta invatatura nu spune adevarul revelat ci spune minciuni iar aceste minciuni impotriva adevarului revelat sunt pacate impotriva Duhului Sfant. Este strict punctul lor de vedere. Ca atare, din punctul lor de vedere, faptul ca ai luat la cunostinta ceea ce spune ortodoxia dar continui sa sustii alte idei contrare ei, pacatuiesti impotriva credintei ortodoxe si a Duhului Sfant. Este o idee destul de vehiculata de fundamentalisti, nu numai de cei ortodocsi, ci si de cei din alte religii care fac exact acelasi rationament, folosindu-se bine-nteles de modul lor de a exprima aceste notiuni. Ortodoxia are meritul de a se fi limitat la pedeapsa cu excomunicarea spre deosebire de altii care au trecut la masuri mai radicale impotriva celor care pacatuiau impotriva credintei (si care sunt perceputi ca dusmani periculosi pentru suflet).
Exista si religii care nu au acest concept de pacat impotriva credintei, iar consecinta este o mare toleranta fata de altii si o mare deschidere de spirit, gandire etc, lucruri interzise in credintele unde exista ideea de pacat impotriva credintei.
Din ce am observat pana acum...