Mda ! Nu este musai ca povestile sa fie similare, suntem personalitati distincte, avem relatii distincte si traim/ gandim in mod diferit . Nu trebuie sa ne mire nimic, trebuie doar sa incercam sa intelegem ceea ce se intampla in noi, in jurul nostru.
Nu cred ca omul, prin natura lui, este facut sa fie monogam, doar ca o serie de principii si credinte masluite in timp i-au dezvoltat rationamentele in asa masura incat el decide ce este bine si ce nu, adaptat la consideratiile sociale colective si moderne. Si epoca moderna nu incepe cu contemporaneitatea. Se pare ca toata lumea inseala, sau ar vrea sa insele...si-atunci, problema nu este natura omului, ci principiul acestuia care nu face fata instinctelor si dorintelor lui.
Dar o sa traim asa, ca am invatat sa controlam situatia cu lupte, resemnari, pocainte si altele ce tin de aceiasi latura ce ne formeaza principiile monogame.
Cine nu " A GANDIT " sa-si insele sotul sau sotia sa ridice mana sus !...faptele pot fi relative, desi doar ele sunt luate in consideratie. Ar fi culmea sa incercam a controla si gandul partenerului in sensul fidelitatii !
Prea multe vrem de la ceilalti, fara sa ne uitam mmmmuuuult mai atent la noi insine !
P.S. In casa mea nu exista subiectul adulterului....asta, ca sa nu dau impresia ca accept intr-o oarecare masura acest lucru pentru ca sunt patita, nicidecum. Lucrurile, insa, pot fi mult mai complexe decat par in " inselarea " propriuzisa .