View Single Post
  #339  
Vechi 27.09.2011, 01:19:40
Adriana98's Avatar
Adriana98 Adriana98 is offline
Senior Member
 
Data īnregistrćrii: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 130
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Cum definesti tu "stiinta divina"?
Īnainte de a-ti raspunde la īntrebare, as vrea sa rectific astfel: "stiinta dumnezeiasca" īn loc de "stiinta divina"; asta pentru a evita orice confuzie, deoarece termeni ca: "divin, divina, divinitate" pot īngloba si diverse zeitati pagāne, pe cānd "dumnezeiesc" se refera strict la DUMNEZEU, despre Care am scris īntr'un raspuns anterior.
Deci, stiinta dumnezeiasca este revelatia dumnezeiasca prin care Dumnezeu a descoperit oamenilor adevaruri despre Sine (adica despre Dumnezeu Īnsusi), despre om si originea sa, ca si despre caile māntuirii sufletului si cele ale īndumnezeirii omului. Toate aceste aspecte sunt pur si simplu īnlaturate cu dispret de catre stiinta moderna si contemporana, ma refer la cea oficial recunoscuta si despre care se face mult tam-tam pe toate caile si cu care am fost si suntem īndoctrinati īnca de la cea mai frageda vīrsta. Aceasta "stiinta" nu admite decāt ceea ce este palpabil, vizibil, demonstrabil, reducānd realitatea cu mult mai vasta, doar la ceea ce poate ea capta. Or, acesta este un mod de abordare foarte marginit. Realitatea nu intra īn astfel de tipare, multe īntrebari, pe care si le pune omul, ramānīnd fara raspuns din partea stiintei actuale, dar nu din cauza ca nu ar fi gasit raspunsurile, ci fiindca nici macar nu-si pune anumite īntrebari legate de toate aspectele realitatii, ale vietii. Dar aceasta nu ar constitui o problema daca stiintele nu si'ar da cu presupusul īn domenii care nici macar nu sunt de nasul ei. De aici si atitudinea mea circumspecta fata de ceva ce pretinde a le sti pe toate, dar nefiind la īnaltime, īncearca sa reduca totul la nivelul (adica la incapacitatea) ei. Ca sa īntelegi mai bine ce vreau sa spun, īti voi da ca exemplu psihologia, care ma pasionase cāndva, timp de mai multi ani (din fericire mi-a trecut, slava Domnului!). Asadar, psihologia moderna si contemporana se autodefineste ca fiind stiinta despre suflet (gr. psyche = suflet), dar cei care vor sa o studieze au surpriza neplacuta de a constata ca nici macar nu abordeaza chestiunea sufletului, īn schimb, este īntr-o permanenta cautare de baza materiala a oricarui proces psihic. Deci, la Facultatea de Psihologie se studiaza printre altele: anatomie si fiziologie, neurologie, statistica s.a., dar despre suflet nu se discuta, deoarece existenta sa este (re)negata. Aici este cāt se poate de vizibila influenta viziunii materialiste asupra lumii, ideologizarea stiintei, lucruri de care am mai amintit īn cāteva rānduri. Or, aceasta viziune a intrat īn domeniul stiintific pe calea filozofiei (cu "z"!), care nu este o stiinta. Aceasta viziune este pur si simplu impusa, devenind un mod de abordare īn diverse asa-zise stiinte, ceea ce a dus la īngustarea orizontului si la īntunecarea mintii si a sufletului. De aceea, consider ca stiinta a decazut, s-a degradat. Nu mai este īn cautarea adevarului, ci īn cautare de dovezi pentru a sustine niste idei nestiintifice.
Citat:
Care "degradare"? Stiinta da rezultate cu o frecventa care tot creste, de la un deceniu la altul. Unde vezi tu degradare?
Īn modul de a pune problema, īn īncapatīnarea de a demonstra non-existenta lui Dumnezeu, īn incapacitatea de a raspunde la chestiunile esentiale privind originea si existenta omului, sensul vietii si al mortii.
Apoi īn frīnele pe care "stiinta" moderna si contemporana si le pune singura, īn ideologizarea ei etc. Revenind la evolutionism, care nu īntruneste conditiile necesare unei teorii stiintifice, as vrea sa adaug ca acesta poate fi combatut cu argumente pur stiintifice, nefiind necesare argumente din alte domenii.
Citat:
Stiinta iti prezinta lucrurile asa cum sunt, fara apel la emotii. Religia umple golul emotiv, si iti permite sa crezi cam ce vrei tu, in asa fel incat sa te simti bine. Asta e diferenta, si aici slabiciunea nu apartine stiintei, ci religiei.
1. Nu stiinta, ci oamenii de stiinta prezinta lucrurile si nu cum sunt, ci cum īi duce pe ei mintea la momentul respectiv. Cine se poate lauda ca ar fi obiectiv si ca ar putea curpinde toata realitatea atāt cea vizibila cāt si cea invizibila?
2. Religia* restabileste comuniunea cu Creatorul nostru si ne face cu adevarat vii.

*Trebuie mentionat ca, īn cazul crestinismului nu vorbim de o religie oarecare (fiindca prin religie, īn sensul mai larg al cuvīntului, se pot īntelege tot felul de credinte pagāne sau altele, bazate pe imaginatie), ci este vorba despre cea mai īnalta treapta a credintei fiind vorba de o īnvatatura revelata, iar Dumnezeu nefiind o fiinta plasmuita de imaginatie, ci o realitate cunoscuta prin descoperire (revelatie).
Citat:
Vreau si eu citatul din Darwin unde a propus solutii de triere a populatiei.
Nu voi mai da citate ca sa nu mai fiu acuzata ca le scot din context. Ca un īnfocat aparator al evolutionismului ar trebui sa fi citit deja "operele" lui Darwin. Daca vrei sa-ti faci o idee, citeste "Originea omului".
Citat:
Atunci cand sunt aduse in fata teoriile conspirationiste, asta e un semn clar ca argumentele lipsesc.
Dovedeste ca este vorba de o teorie conspirationista. Ceva argumente ?
Citat:
In plus, faptul ca populatia e prea numeroasa, si ritmul de crestere prea mare sunt fapte stiute.
Aici ti-ai dat arama pe fata.

Last edited by Adriana98; 27.09.2011 at 13:34:33.