View Single Post
Vechi 26.09.2011, 23:07:12
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Simplul fapt ca un ateu afirma despre sine ca e rational,logic practic e ca si cum s-ar impusca singur in picior caci insasi ratiunea sa il da de gol impotriva propriului ateism.
Ratiunea cu care ateii se lauda ,dar nu o folosesc(sic!) e lucrul pe care naturalismul n-are cum sa-l explice oricat de mult s-ar stradui .Simpla idee din creierul tau : Eu cred ca x si cred ca y ...te-a si dat de gol caci asta implica inteligenta, iar inteligenta nu vine decat de la Cineva Inteligent.

"Eu cred(gandesc) ca nu exista Dumnezeu." este o contradictie logica pentru ca in prima parte tu dovedesti existenta lui Dumnezeu prin existenta propriei tale ratiuni iar in partea a doua practic negi ceea ce ai afirmat indirect in prima parte.Deci cand un ateu afirma asa ceva se contrazice singur.

Apropo de Thor ,Zeus si Dumnezeu ,ateul iar se contrazice singur afirmand ceva absurd:"Daca exista mai multe optiuni ,inseamna nici una nu e adevarata." .Daca exista mai multi pepeni la piata ,nu aleg nici unul caci toti sunt falsi. Numai daca e un singur pepene ,e real.

Apoi tot apropo de Thor ,Zeus si Dumnezeu,ateul iar se contrazice singur afirmand ceva absurd:"Eu sunt destept ,dar nu ma duce capul sa discern intre diferitele calitatil si atribute ale "zeilor" ca sunt prea multi deci ...toti au aceleasi calitati"(desi religiile actuale importante le numeri pe degetele de la o mana si au dogmatici si filozofii clar diferite.)

Dupa logica ta si eu pot sa-i bag pe atei si pe schizofrenici in aceasi oala pe motiv ca au calitatea comuna ca sunt oameni,exact cum bagi tu in aceeasi oala pe cei care au calitatea de a fi zei fara sa analizezi celelalte calitati .
Inteligenta umana are cauze strict biologice, nu are nici o legatura cu supranaturalul.
Oricum, daca spui "inteligenta nu vine decat de la Cineva Inteligent", atunci trebuie sa raspunzi la intrebarea: inteligenta lui Dumnezeu de la cine vine? De la un "inteligent" mai mare?
Zeii sunt toti la fel nu pentru ca religiile ar fi identice, ci pentru ca toti sunt produsul imaginatiei umane. Nu exista nici o dovada obiectiva care sa dovedeasca existenta Dumnezeului crestin sau a lui Thor.