Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Cred că este o ideie împrumutată care ți-a plăcut. Nu cred că există așa ceva. Fiecare se stăduiește pentru mântuirea sa și a celor apropiați iar biserica este locul unde face aceasta.
Eu personal nu agreez egumenismul deoarece îmi iubesc mult credința în care m-am născut și doresc să rămână așa cum a făcut-o Sfinții Părinți. Intervin, dar o fac pentru că așa cred eu, nu câ m-ar pune cineva.
Te rog să-mi fie cu iertare dar de ce scrii pe pagina ta la biografie "sărac cu duhul?" Te rog mult de tot să-mi explici.
|
Sarac cu duhul, Dorina draga, in sensul de incultura. Recunosc ca sunt incult, nu in sensul ca n-am citit nimic, ci in sensul ca am citit mult prea putin decat s-ar cuveni. Nu am o cultura bogata, am o formatie mai mult tehnica, ca sa spun asa, pe partea reala, nu umanista. Nu am nimic de comentat la ceea ce spui, nici nu cer sa fiu crezut, acelea sunt ceea ce simt eu. Ideea nu este imprumutata, nu spun nimic daca nu am ingerat mai intai, e posibil sa o impartaseasca si altii, nu zic nu, dar ea vine din ceea ce simt eu.
@anita,
si eu sunt impotriva ecumenismului, dar a aceluia care MODIFICA ceva in dogme sau invataturi, nu sunt impotriva discutiilor si intelegerii interconfesionale. Sf Marcu s-a dus sa discute si sa se inteleaga, dar A PLECAT doar atunci cand TREBUIA SA SEMNEZE si nu dat nicio palma.
Har, smerenie si jertfa de sine.