Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Cataline,scurt si la obiect.Aveti idei fixe cu ecumenismul.Pe mine ma doare-n posterior de el.Ca si pe multi,extrem de multi,alti vestici.Nu ma baga in oala data in clocot a motivatiilor de acest gen.Sunt prea lenes ca sa ma info despre ce d**u este vorba.Motivatia mea,ref la Parintele Gheroghe era simpla,public spusa:am crezut,si cred in continuare,ca ar fi putut oferi multe explicatii la sectiunea Patristica unde,coincidenta sau nu,am si eu un interes in sensul ca doresc explicatii in detaliu pe anumite aspecte.Daca dansul a considerat altfel asta este,nu este treaba mea.Daca asta inseamna ecumenism atunci ma duc d**u pe o insula pustie si trimit mesaje-n sticla umanitatii,acolo cu cine d***u sa ma unesc?Eu cu mine insumi?:)
Ecumenism,cipuri,conspiratii oculte,orice de acest tip.Nu figureaza pe agenda prioritatilor mele.Prin urmare,te rog,inceraca sa intelegi ca nu orice interes,fie si doar intelectual,trebuie sa fie si suspect,ecumenist.O sa inebuniti frate pe teoria conspiratiei..unde ceea mai buna conspiratie-constipatie este teoria in sine :)
Multumesc pt intelegere.Am alergie la teorii de acest tip.
|
Exista o grupare radicala formata din clerici si mireni din toate bisericile ortodoxe si care lupta cu obstinatie impotriva ecumenismului. Nu spun ca pana aici e ceva rau. Dar nu se opresc la a se impotrivi ADOPTARII unor asemenea idei, ci trec mult mai departe si incearca un IZOLATIONISM ortodox, promovand un soi de ultra-ortodoxie. Userul CZ4000 a facut cunoscuta o lista sumara cu acestia. Ei au aderenti si sustinatori peste tot, sunt chiar oameni pusi sa "patruleze" pe thread-uri si sa faca "corectiile" de rigoare oriunde observa un "IZ" de ecumenism. Acestia au "lucrat" bine-merci si pe acest site, dar, la un moment dat, s-a dorit "cucerirea" situ-lui de catre sustinatorii acestui curent. Parintele Gheorghe s-a raliat acestui curent, dintr-o ravna buna, zic eu, dar s-a invartosat tot mai mult si din cauza noastra, ca am lasat subiecte inflamatoare, cum a fost cel despre credinta preotilor, sa curga nestanjenite, si chiar imi fac o vina ca n-am intervenit atunci, iar frustarea acumulata a dus la acea decizie reprobabila si neinteleapta de-a recurge la metode neortodoxe de boicotare a situ-lui si admin-lui. Aceasta grupare ultra-ortodoxa a celor ce-si zic "Adevarati-ortodocsi" va incerca si in viitor sa preia conducerea Ortodoxiei si in final VOR REUSI. Asta este previziunea mea. Dar nu numai in Ortodoxie se va petrece acest fenomen, ci si in interiorul celorlalte confesiuni. Radicalismul va fi optiunea viitorului, incrancenarea si lupta fraticida intre crestini va fi motivata de "sustinerea adevaratei credinte". Crestinii se vor lupta intre ei pentru Adevar, nu cu necrestinii sau cu alte religii, decat in secundar. Credinciosii blanzii vor fi indepartati si inlocuiti cu "credinciosii corecti". Despre primii se va spune ca sunt ecumenisti, ceilalti considerandu-se ADEVARATI, iar PALMA Sf. Nicolae exemplu demn de urmat, desi sfantul a utilizat-o doar ca ULTIMA reduta in fata SCHIMBARII dogmei, iar Sf Marcu al Efesului nici macar pe aceasta, ci a PLECAT atunci cand TREBUIA SA SEMNEZE schimbarea dogmei. Noi ne scuipam si ne palmuim inca in discutii si pareri, fara sa fie vorba de nicio schimbare sau adoptare a vreunei dogme, dar ne credem mari si drepti aparatori ai credintei noastre.
Har, smerenie si jertfa de sine.