Cred ca toti avem cate ceva de invatat de la cele petrecute in ultimele zile, ba chiar in ultima perioada, pe acest forum. Spatiul virtual ce gazduieste aceste discutii, se arata a fi unul extrem de vulnerabil pentru ca noi insine suntem vulnerabili. Oricat am incerca sa le ascundem, scaderile si neputintele noastre razbat si aici. Sau poate chiar mai vadit aici, pentru ca din "umbra" anonimatului, se pot manifesta, cu cea mai mare usurinta, o seama de frustrari, neimpliniri etc.
Dar cel mai dureros lucru care se intampla pe forum, nu este faptul ca un user sau altul a fost banat, ca, cei de alta credinta sau chiar ateii, isi spun liber punctul de vedere, ca unii dintre noi scriem manati poate de mandrie sau slava desarta, ca unii se arata "apologeti" indarjiti ai dreptei credinte de care, pe un alt topic se dezic, etc., ci faptul ca ne-am creat un mod de a fi din a ne judeca unii pe altii.
S-a spus ca acesta nu este cu adevarat un forum ortodox, pentru ca sunt prezenti aici si cei de alte confesiuni. Nu prezenta lor il face "mai putin" ortodox, ci atitudinea noastra, a ortodocsilor, ofensele, jignirile dintre noi.
De asemenea, s-a incercat sa se gaseasca un "tap ispasitor" pentru toate neplacerile intampinate, in persoana administratorului. Este usor de facut acest lucru, dar nu este si drept. Nu cred ca exista o alta persoana, prezenta in aceasta comunitate care sa-si doresca mai mult decat Adrian, ca intre membri sa fie pace si intelegere.
Nu putem cere insa numai de la el sa faca "ordine" pe forum. Trebuie sa-l ajutam si noi, punand randuiala in sufletele noastre.
Am nadejdea ca acest mesaj nu va fi receptat ca o "predica", ci doar ca un gand pe care, intru acest ceas, am vrut sa-l impartasesc cu voi.
|