Subiect: Ortodoxia
View Single Post
Vechi 21.09.2011, 22:52:38
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Deoarece acest raspuns mi se pare cel mai adecvat , am sa continui sa fac citeva adaosuri .
Eu insumi am criticat de fiecare data sentimentalismul nefondat al userilor in care au pretentia ca aici ar fi o comunitate crestina ortodoxa , ca de aici ar invata adevarata credinta , ca prin discutiile purtate aici ( de multe ori birfa adevarata) ar deprinde trairea ortodoxa curata .
Imbogatirea cultural ortodoxa o face fiecare acasa la el citind asiduu carti de zidire sufleteasca in mod constant .
Trairea ortodoxa se incepe la slujbele pubice, la cele ce se savirsesc in casa lui Dumnezeu si unde intram pregatiti corespunzator din toate punctele de vedere , astazi mai bine ca ieri , s.a.m.d.
Deprinderea modului de a trai in Hrtistos se face numai si numai in strinsa legatura cu duhovnicul .

Aceasta platforma de net , inafara pretentiilor artificiale pe care multi binevoitori doresc sa le impuna cu ,,seriozitate" , nu este decit un loc unde cei putini pretentiosi, exigenti , maturi si cu multa dorinta chipurile de ,,socializare" gasesc ceea ce doresc .
Comunitatea crestina este o realitate cu mult diferita de ceea ce este aici , unde este un nebenefic polimorfism religios, unde se impart binecuvintari la kilogram insotite de simbre,si unde nu de putine ori , din motive ridicole isbucnesc polemici .
Viata crestina , in esenta ei , nu are nimic in comun cu ce se intimpla pe aici . Cu toate ca se depun eforturi sustinute ca userii sa se intilneasca si in lumea reala , sa se cunoasca bine unii cu altii , sa ,,socializeze" pe linga un guru sau o ciainarie, s.a.m.d.

Ori de cite ori ne apuca emotiile nestavilite si ne ,,umplem " de harul naturii este bine sa luam legatura cu duhovnicul sau sa cadem in rugaciune si apoi 'om vedea ce mai ramine din trairea care initial ne emotioneaza pina peste poate ! ' Om mai vedea ce ne ramine din cuvintele mari , inflacarate , si din Scriptura pe care o intelegem , de obicei, in talmacire proprie , cum ne convine ... vorba parintelui de mai sus !

Deci, tuturor celor ce apreciaza sueta literara pe teme religioase , libera cugetare despre zidirea lumii , emotiile fierbinti sau date in fiert in actul ,,socializarii" ...le putem garanta ca netul este un mediu excelent .
Celorlalti , cu dorinte curate de nevoire in duh si adevar (evident , celor ce inca nu s-au retras pina acum) ... recomandarea este alta !
Oricum, fiecare cauta ceea ce-i lipseste !
A murit un frate. Jos în iad s-a dus.
Cum stătea acolo și privea în sus
S-a făcut lumină și-a văzut din cer
Cum un fir subțire cobora spre el.
A prins firul iute și-a-nceput urca,
Spre Raiul care, parcă-l aștepta.
Alții ca el, din iaduri, văzând firul lung
S-au prins câte unul pe frate s-ajung.
- Firu-acesta frate era pentru mine
Dovadă că-n lume am crezut mai bine.
Dați-i drumul iute că s-a întins rău,
Sunteți mulți, se rupe, nu ajung nici eu.

Sus în Rai un înger ce privea în jos
S-a rugat la Tatăl: - Doamne, e un păcătos
Eu am vrut în Raiul cel cu Fericire
Să-l aduc pe dânsul dar n-are iubire
- Rupe firul iute, lasă-l să cadă
Să ardă în focul nestins niciodată.( de D.S)

Mulțumesc frate și prietene dar eu așa mă exprim, literar.
Reply With Quote