Citat:
În prealabil postat de rebellu007
cum va simtiti cei care cunoasteti...... fata de ceilalti, amici, colegi de serviciu, vecini, rude, care nu prea au "treaba" cu Biserica? ..................
nu va vine uneori sa le strigati celor din jur: "treziti-va!" nu vi se pare ca de o buna bucata de vreme anormalul devine normal si invers? ce putem face sa nu ne smintim nici noi si nici pe cei din jur care, poate au "material" bun, dar inca n-au avut sansa sa fie luminati din interior?
|
A fost o vreme cand gandeam si eu asa .
Dar am incetat in a considera "material "bun sau rau . De ce ?
Pentru ca am trait situatii cand cei mai "rai" (considerati de mine ), mi-au fost de mare sprijin in imprejurari grele . Mi-a fost rusine de mine , am primit lectii .
Si de atunci ma uit cu "frica" la fiecare om (indiferent cum traieste)caci nu stiu cum e "privit" la Dumnezeu .
Nu ma simt deloc avantajata ,prezenta celor mai slabi ii consider o sarcina in plus.
E de datoria mea sa ma rog pentru ei ,cei apropiati .
Ceva imi spune , "toti , sau niciunul " . E ca si cand eu am o paine si ei nu , si trebuie sa o impart . Deci cred ca se vor mantui si prin cel care se roaga .
Uneori am impresia ca eu imi fac mai putin datoria (ca un crestin), decat ei .
Ei si-o fac fara sa-si dea seama , mare atentie !
La fel si cu stainii .Eu consider ca Dumnezeu ne vorbeste prin orice om.
Toti cei care imi intersecteaza drumul intr-un fel sau altul ii consider trimisi de El . Faptul in sine are insemnatatea lui ,Dumnezeu stie , dar si ei au nevoie de rugaciune . Si pentru mine se roaga altii .
De unde stiu ca au nevoie ei , si nu viceversa e mai greu de spus .
Daca cineva te asupreste , e clar el are nevoie.
Daca ma mangaie cu o vorba buna ....se schimba aspectul.
Cu alte cuvinte ma feresc pe cat posibil sa imi fac o parere despre cineva.
Chiar daca e o exceptie sa zicem si arata "fioros" .
Cine stie ce inima bolnava ascunde , ce dor sau neputinta poarta cu el !
Mai bine zic "Doamne mangaie-l si pe el ca precis se bucura !".
Poate ca sant cu mult mai "mica" decat vreau eu sa cred .
Doamne ajuta!