View Single Post
Vechi 20.09.2011, 10:57:07
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de teodoraianys Vezi mesajul
Duhovnicul, prin harul lui Dumnezeu, trateaza efectele dar si cauzele suferintelor, tulburarilor, dezechilibrelor sufletesti de tot felul, care toate se trag de la pacate, pe cand in psihologie nu exista termenul de pacat...iar tratarea cauzelor acestor probleme devine relativa.

Are nevoie cel cuprins de tristete, depresie de psiholog ? In ce conditii poate fi de ajutor psihologul ? Poate completa duhovnicul sau invers ?
Din experienta si din ce am vazut iti spun ca... putini oameni au cu adevarat nevoie de psiholog. Tratamentele bolilor psihice au fosrte multe efecte secundare, e aproape ca si cum ai fi pe droguri. Tratamentul unei efectiuni genereaza altele, si o agraveaza pe cea initiala, in timp ce pacientul sta ca drogat tot timpul, si din faptul ca nu prea are reactii-ca este cam adormit mereu- se deduce ca "e mai bine".

Am vazut foarte multi oameni ajunsi la prin spitale "de nebuni" cand de fapt aveau nevoie doar de duhovnic...Din 100 de oameni tratati de psihiatru, de fapt maxim 10 au de fapt cu adevarat nevoie de ajutor medical.Aproximez, bineinteles, dar cred ca sunt destul de aproape de cifrele reale.

Eu insumi am "sters de pe lista" cateva boli psihice cu care ma etichetase un medic ani de zile pur si simplu spovedindu-ma.
Si participand la Sf.Liturghie si la Sf.Maslu. Apropierea numai de Sfintele Taine la Liturghie vindeca mai multe boli decat o caruta de medicamente.
De Sf.Maslu nu mai e nevoie sa zic... Dumnezeu, care pe Lazar cel putred de 4 zile l-a scos din mormant n-o sa poata oare sa vindece o depresie/spaima/cosmar/comportament deviant? "Facã-se, Doamne, untdelemnul acesta untdelemn de bucurie, untdelemn de sfintire, īmbrãcãminte īmpãrãteascã, pavãzã puternicã, izbãvitoare de orice lucrare diavoleascã, bucuria inimii si veselie vesnicã.” Asa zice preotul la slujba... si asta se si face. E lucrarea lui Dumnezeu...
Reply With Quote