Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Cat despre amestecarea religiilor, eu nu prea cred ca este cel rau la mijloc ci dimpotriva, pentru a putea ca oamenii sa il cunoasca pe Hristos, trebuie sa ajunga sa comunice cu crestinii. Nicaieri nu a vorbit Domnul de ortodoxie si apararea ei, ci a vorbit doar de Evanghelie si raspandirea ei pe tot pamantul in asa fel incat sa nu mai zica nimeni ca nu a stiut.
|
Nu prin amestecarea religiilor se ajunge la cunoasterea lui Hristos, ci prin venirea la Adevar. Nu va fi vorbit Domnul nostru, Iisus Hristos despre Ortodoxie, în schimb a vorbit de neschimbarea Adevarului, de pastrarea lui fara adaugiri, ciuntiri, modificari, aggiornamento etc. Or, e lucru recunoscut ca Adevarul întreg în Ortodoxie s-a pastrat, de aceea se si numeste ortodoxie.
Spune Domnul nostru, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu:
"Cerul și pămîntul vor trece, iar cuvintele Mele nu vor trece.", Sfînta Evanghelie de la Matei, Capitolul 24, versetul 35;
"Mai lesne este cerul și pămîntul să treacă, decît din lege o cirtă să cadă.", Sfînta Evanghelie de la Luca, Capitolul 16, versetul 17;
"Că amin zic vouă: pînă ce va trece cerul și pămîntul, o iotă sau o cirtă nu va trece din lege, pînă ce vor fi toate. Deci, cela ce va strica una dintru aceste porunci mai mici, și va învăța așa pe oameni, mai mic se va chema întru Împărăția Cerurilor; iar cela ce va face și va învăța, acela mare se va chema întru Împărăția Cerurilor.", Sfînta Evanghelie de la Matei, Capitolul 5, versetul 18, 19.
Citat:
Cat despre reducerea la iubire, pai Domnul Iisus a aratat ca toata Legea si proorocii consta numai in iubire, la fel a aratat si apostolul Pavel, si eu sunt convinsa ca au dreptate.
|
Poate exprimarea mea a dus la confuzii. Am vrut sa spun ca pentru a învata ce este iubirea adevarata, trebuie sa fim în comuniune cu Adevarul Hristos, Care ne spune: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau si din tot cugetul tau. Aceasta este marea si întâia porunca. Iar a doua, asemenea acesteia: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti. De aceste doua porunci atârna toata legea si profetii." (Matei 22, 37-40)