Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Cine "pe tine" ? Ăăăăă, stai frate să încerc să ghicesc cum a zis. Nu știu ce să bifez între mai multe răspunsuri posibile.
1) "pe tine" înseamnă "pe voi toți, pe apostoli"
2) "pe tine" înseamnă "pe constatarea ta, că Eu sunt Fiul lui Dumnezeu"
3) "pe tine" înseamnă "pe Mine", deoarece, când Isus a spus chestia asta, privea în ochii unuia dintre apostoli și se reflecta în ei.
4) niciuna dintre acestea.
|
Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Pe Petru, care era Piatra de temelie. In dulcea limba aramaica, "kepha".
|
Zău, nu mai spuneți. Și unde scrie că Biserica ar fi fost întemeiată NUMAI, EXCLUSIV pe Petru, dacă interpretăm petru ca piatră? Unde a spus Hristos că va zidi Biserica Sa EXCLUSIV, NUMAI pe unul dintre apostoli? Scrie așa ceva în Biblie? În Biblia mea nu scrie așa ceva. Nu am văzut niciunde că Iisus ar fi rostit cuvântul NUMAI când a spus acele cuvinte.
În schimb în Biblia pe care o am eu scrie altceva:
"Zidiți fiind pe
temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos." (Efeseni 2:20)
"Iar zidul cetății avea
douăsprezece pietre de temelie și în ele douăsprezece nume, ale celor douăsprezece apostoli ai Mielului." (Apocalipsa 21:14)
Prin urmare sfântul Petru este doar una dintre pietrele de temelie ale Bisericii lui Hristos, existând și alte pietre de temelie a Bisericii, adică ceilalți apostoli, care mărturiseau credința cea mântuitoare, credință care nu era exclusiv a sfântului Petru.