17.09.2011, 11:04:29
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Adriana, tu scrii mult si nu am timp sa raspund la toate mesajele tale, la fiecare mesaj ai multe neclaritati si trebuie sa scriu zece mesaje sa raspund la tot. Ai multe neclaritati pentru ca tu vrei sa gasesti si sa aflii invatatura corecta doar bazandu-te pe tine, vrei sa faci ce au facut toti sfintii timp de 2000 de ani, si nu doar un sfant.
Eu am dat exemplu shaorma, dar vad ca nu stii ce este. Shaorma e o mancare orientala care mie nu prea imi place si doar invelisul e lipie. Normal ca anglicanii nu folosesc shaorma sau lipie, ori azimi ori prescuri. Exista unii anglicani care au revenit apoi la azimi, asa scrie acolo, dar restul folosesc din sec. XVI paine dospita.
Toti erau afara, adica Apostolii, si evreii din Ierusalim, Sf. Petru nu a stat la foc in curte cu alti evrei? Or de Pasti stau toti in case, cred ca cel putin in noaptea de Pasti.
Nu aveau adapost Iisus si Apostolii si cei ce Il urmau, tu spui ca mai intai s-au dus cei doi Apostoli sa pregateasca masa spui ca dovada e ca scrie ca apoi s-a inserat si au venit Apostolii ceilalti, deci ei au ajuns dupa ce a inceput seara de asti. Nu are nicio importanta, dar sa-ti raspund la mesaj.
Evreii nu puteau nici vinde nici cumpara ceva in Sabat sau prima zi de Pasti. Nu doar sa vanda. De aceea au asteptat sa treaca sabatul si ziua de Pasti sa continue pregatirile de inmormantare.
Din moment ce Sf. Ioan spune clar ca in ziua rastignirii era ziua pregatirii Pastilor nu are rost sa analizam ce spune in alte pasaje acelasi Apostol, doar ca sa ne iasa ce vrem noi.
|
Ba are rost sa analizam absolut totul. Daca inmormantarea nu s-a produs de Pasti, de ce sa astepte sa treaca Pastile si Sabatul pentru a o definitiva? Si vezi ca Sf. Ioan Gura de Aur explica faptul ca ziua Pregatirii de la Ioan se refera doar la ucigasii lui Iisus care au decalat aceasta zi prin calcare de Lege. De ce il ignori pe Sf. Ioan Gura de Aur? Nici el nu a inteles cum sta treaba?
Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 11:07:01.
|