Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Chiar așa! Ce relevanță are pentru tine?
" Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." ( Ioan 5,39)
- Ce relevanță are pentru tine că Hristos "cu gurița Lui" spune creștinilor să cerceteze Scripturile Vechiului Testament? Tu probabil nu te consideri creștin.
- Ce relevanță are pentru tine că în ele ai viață veșnică când tu ai convingerea că doar în bucățica aia de dospeală ai viața veșnică?
- Ce relevanță are pentru tine faptul că azima aceea "veterotestamentară" mărturisește despre El? Pe tine nu te interesează!
Pentru tine mai mare relevanță are faptul că Hristos a asemuit Împărăția Sa cu dospeala într-o parabolă, în consecință ai dedus că Sfânta Rânduială a lui Dumnezeu trebuie întoarsă pe dos. Nu are relevanță că în vechime asta se pedepsea cu moartea ( Ieșirea 12,19), de parcă Dumnezeu ar fi arbitrar condamnând la moarte pe cel ce folosește în locul simbolului lui Hristos (azima), dospeala (spune tu cam pe cine ar simboliza).
Oare cine vă inspiră să faceți tot pe dos de cum cere Dumnezeu? Și apoi să vă mai și inspire a-i numi oligofreni pe cei vor să respecte Legea Lui!
|
Trices, retorica ta de grădiniță nu mai impresionează niciun adult. Ai bun să le spui povești preșcolarilor, poate ei o să te aplaude la scenă deschisă.
Eu își dau un exemplu de folosire pozitivă, de către însuși Domnul, a unui simbol evreiesc negativ, și tu te prezinți cu o sofistică periferică subiectului. Păi află tovarășu sâmbetist că tertipurile tale nu mai țin, te știm acum mai bine decât te cunoaște partenera ta de viață. Ea are toate motivele să-ți înghită falsurile, însă noi ne-am cam săturat și nu ne obligă nicio lege din lumea aceasta sau cealaltă, să-ți acordăm atenție.
I-auzi unde-l duce viteza contraatacului pe Trices! Că eu mi-aș pune nădejdea vieții veșnice în "bucățica de dospeală"! Unde ai citit așa ceva, într-un ghid de conversație cu creștin-ortodocșii, de-ăla care vă învață cum să înșelați oamenii cu amăgiri eretice?
Și tu în ce viață veșnică îți pui nădejdea, domnu miopie metafizică? În viață- moarte absolută-viață? Asta înseamnă pentru tine
viața veșnică ? Că mori ca un animal, apoi ești recreat din nimic cu tot cu conștiință, culpă, merite chinuite, prostie, fanatism, adică cu tot ce caracterizează un adventist standard? Păi nu ai proprietatea cuvintelor, măi iluzionistule.
Veșnic nu înseamnă discontinuu, decât în păsăreasca asociației AZ7, doar în realitate voastră paralelă.
Ia învață să vorbești, și află în premieră, ce înseamnă veșnic=etern, nemuritor, nepieritor, nesfârșit, neuitat, perpetuu, viu . Și citește Scriptura exact așa cum mi-ai aruncat-o în postarea ta cu mânie proletară: "
Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (
Ioan 5,39)
Ai observat că "viață veșnică" e la timpul prezent? Nu spune "veți avea viață veșnică" după ce dispăreți de pe fața pământului de parcă n-ați fi fost.
Pleacă Trices, și te ascude undeva, că pe creștinortodox.ro prozelitismul tău, eretic și analfabet, ȘI-A RATAT ȚINTA.
Drum bun și cale bătută!