View Single Post
Vechi 17.09.2011, 09:42:13
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Desigur ca pentru ortodocsi e limpede, si asta inca de acum aproape 2000 de ani. Tu vrei sa aduci idei noi, inovatoare, dar noi avem deja invatatura si dogmele si asta de mult timp. Nu le schimbam din cand in cand pentru ca sunt perfecte.
Iar despre ceilalti am zis sa verifice cand au la ei rastignirea, din ce mi-am dat eu seama de pe net si celelalte culte au la fel ca noi, rastignirea si apoi Pastile evreiesti (si nu cum spui tu, cu omorarea in prima zi a Pastilor).
Placa asta cu: "Noi stim de 2000 de ani si nimic nu s-a schimbat" este cam zgariata. Acum ca am vazut ca Sf. Ioan Gura de Aur a sustinut Cina Pascala in noaptea Pastilor exact ca si mine iar tu te faci ca nu vezi, si ai evitat cu maxima abilitate si raspunsul la intrebarea mea directa, acum ca stii ca Pastile a fost pregatit in 14 Nissan iar seara, cand l-au mancat era deja 15 Nissan pentru ca stii ca seara se schimba ziua, deci concluzia pe care o trag este: inversunarea impotriva evidentei. Nici nu este pentru prima oara ca faci asa, ci este ceva obisnuit la tine.

Si mai este o confuzie pe care o faci, nici un cult crestin nu tine Pastile evreiesc ci pe cel crestin care se sarbatoreste in noaptea Invierii. Sa nu imi zici acum ca Domnul a inviat in noaptea in care evreii tineau Pastile!! Deci avand in vedere ca Pastile crestin este in noaptea Invierii, este logic sa fie rastignirea cu trei zile inainte, nu crezi? Asta insa nu da nici o indicatie asupra Pastelui evreiesc din acel an decat la cei care celebreaza Euharistia cu azimi, pentru ca o celebreaza asa tocmai pentru ca stiu ca Cina cea de Taina a avut loc in noaptea de Pasti (evreiesc). Iar celebrarea acestei Cine pascale in Perioada de Pasti se face joi seara la catolici, in saptamana mare. Dupa care vineri se celebreaza rastignirea. Totul ca la carte.

Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 09:55:11.