View Single Post
Vechi 17.09.2011, 09:35:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Este limpede pentru ortodocsi, adica? Vezi ca pana aici ai spus ca Pastile a fost pregatit pe 14 Nissan. Ramane acum sa descoperi in Evanghelii ca l-au mancat cand a venit seara, si stii ca asta inseamna trecerea in 15 Nissan. Si pe langa asta, stii ca deja de dimineata nu mai exista painea dospita, deci pana au pregatit (jertfit si gatit) Pastile nu mai era nici urma de paine dospita. Si pe langa asta, din moment ce in prima zi a azimilor, 14 Nissan, abia gateau Pastile iar prinderea s-a facut apoi, dupa ce s-a facut noapte, tot in 15 Nissan ajungem cu prinderea si tot nu putea fi prinderea in 14 Nissan cand ei de-abia pregateau Pastile si inca nu luasera Cina. Deci, ce anume este clar?
Desigur ca pentru ortodocsi e limpede, si asta inca de acum aproape 2000 de ani. Tu vrei sa aduci idei noi, inovatoare, dar noi avem deja invatatura si dogmele si asta de mult timp. Nu le schimbam din cand in cand pentru ca sunt perfecte.
Iar despre ceilalti am zis sa verifice cand au la ei rastignirea, din ce mi-am dat eu seama de pe net si celelalte culte au la fel ca noi, rastignirea si apoi Pastile evreiesti (si nu cum spui tu, cu omorarea in prima zi a Pastilor).