View Single Post
Vechi 16.09.2011, 23:03:38
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
O intrebare pentru cei care spun ca NU cred in Dumnezeu.
Nu credeti pentru ca nu vreti sau pentru ca nu puteti?
Nu cred pentru ca nu exista nicio dovada ca ar exista vreun zeu, nu doar zeul biblic. Nu e o chestiune de dorinta sau de putinta. Ca de obicei crestinii pun problema gresit, limitandu-se la un sigur zeu. Un zeu nu ar trebui sa fie [cenzurat din cauza de corectitudine religioasa] si mai ales nu ar trebui sa fie aberant dpdv logic. Aici ma refer la faptul ca voi spuneti ca D-zeu este fiinta suprema, dar se poate oricand defini o fiinta superioara, ceea ce duce la o contradictie.
Citat:
V-ati dori sa credeti?
Din nou problema este pusa gresit. Probabil e inca un motiv pentru care si raspunsul vostru este gresit. O atitudine corecta presupune ca esti mai intai impartial si numai dupa ce ai dovezi sa si crezi in acel ceva. Si tot corect e ca daca ai inceput prin a crede si ti se dau dovezi ca nu ai dreptate sa incetezi sa te amagesti. Postarea ta arata lipsa de corectitudine care duce la un raspuns religios in astfel de situatii. Tu nu vrei sa stii care e realitatea. Iti doresti sa crezi, si de aceea ignori dovezile. DIin pacate dorinta ta nu are un efect atat de mare asupra realitatii. Daca eu vreau sa cred in zane, asta nu inseamna ca ele chiar exista.
Citat:
Adica va doriti sau sperati in adancul inimii voastre ca Dumnezeu totusi sa existe?
Universul este un bestiar veritabil si fara zeul biblic. De ce sa-mi doresc sa existe un asemenea zeu? Eu analizez datele. Concluzia e ca existenta unui astfel de zeu este imposibila logic. Alte fiinte superioare care sa imparta anumite caracteristici cu zeul biblic ar putea exista, dar pana nu avem vreo dovada in aces sens si n-am de ce sa cred ca ele chiar exista. Asa cum nu exista vreo dovada pentru bunatatea divina, oricare ai fi acea divinitate. Daca ar exista vreun zeu ar fi unul mai degraba impartial, insensibil si cu siguranta n-ar cere unor fiinte pe care le-a creat inferioare sa-l slaveasca. E aberant sa faci asta.