View Single Post
Vechi 16.09.2011, 10:24:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Si in opinia mea e "Sfanta Doime" la adventisti, nu o spun in sens peiorativ. Prin faptul ca sustineti ca o persoana(ipostas) al Sfintei Treimi a fost inconstienta, inseamna ca ati alterat perfectiunea treimica. Un Dumnezeu lipsit de perfectiune,nu mai e Dumnezeu, nu mai e desavarsit. Inconstienta nu face parte din atributele divine, Dumnezeu stie intotdeauna "ce face". D-voastra ati rupt unitatea treimica, e ca si cum cele trei persoane ar gandi fiecare separat, deci am avea trei fiinte, nu o singura fiinta in trei ipostasuri. Din punctul meu de vedere, la d-voastra e o forma de politeism, o triada divina, nu o tri-unitate divina, caci doar asa se poate explica ceea ce sustineti.
Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ma opresc aici, nu doresc o polemica pe acest subiect, (v-am explicat doar mesajul anterior) cu d-voastra si mai ales cu fratele d-voastra in credinta (osutafaraunu) eu nu am ce sa mai discut pe viitor. Dumnezeu sa ne dea intelepciune la toti sa fim demni de chemarea Sa!
As mai adauga ceva, in cazul in care n-ati inteles ce doresc sa spun. O intrebare favorita a musulmanilor in dialogul cu crestinii este: "omenirea a ramas fara Dumnezeu timp de 3 zile?" O intrebare cat se poate de fireasca si eu mi-as fi pus-o daca n-as fi fost crestin. Daca Dumnezeu este o fiinta (o constiinta) in trei ipostasuri, n-are cum sa fie aceasta inconstienta, caci asta ar insemna ca omenirea sa fie lipsita de Dumnezeu, ar putea fi doar daca am avea trei fiinte, din care una inconstienta, iar doua nu, ceea ce ar insemna ca suntem politeisti, ca avem o triada divina. De altfel asta si cred musulmanii despre noi. Noi spunem ca trupul a ramas in mormant, insa in tot acest rastimp el a continuat sa fie unit ipostatic cu sufletul, legatura dintre trup si suflet s-a pastrat, chiar daca pentru un timp cele doua elemente componente ale Persoanei lui Hristos se aflau separate, deci Dumnezeu-Fiu era Viu,constient, nu inconstient. Doctrina adventa nu o pot intelege decat sub forma unui politeism, fie si temporar. Numai bine!

Last edited by ioanna; 16.09.2011 at 10:32:33.
Reply With Quote