View Single Post
Vechi 16.09.2011, 08:28:33
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suveranul Vezi mesajul
Eu privesc societatea ca pe o casa de petrecere, iar nu ca pe o inchisoare. La aceasta petrecere se gaseste mancare si muzica. Avem un sistem setat sa determine ce muzica va canta si ce mancare se va servi. Acest sistem cica, este democratic in natura sa, unde majoritatea decide. Acum daca nu-ti place mancarea, muzica sau regulile casei, sau sistemul desemnat sa determine aceste lucruri, esti liber sa pleci.

Probabil in aceasta casa(societate) nu se fumeaza sau nu poti detine arme. Asta inseamna ca nu poti face aceste lucruri in afara casei? Normal ca nu! Din moment ce numai esti in casa, acele reguli nu se mai aplica tie.
Am incercat sa citesc cu atentie tot ceea ce ati scris,insa tot nu am foarte clar in minte cum anume vedeti dvs iesirea practica dintr-o astfel de societate.
Ati facut comparatia cu casa de petrecere,dar care sa nu fie ca o inchisoare: oare asta nu suna cumva a o dorinta de a avea doar drepturi,beneficii,insa nu si obligatii sau sanctiuni in caz de nevoie?
Societatea are tarele ei,desigur,pe care le cunoastem cu totii,insa oare cum ne-am mai proteja in fata unor indivizi precum criminali,pedofili,hoti etc etc,daca nu ar mai exista nici un fel de regula in fata careia sa te supui?Sau avand acces liber la arme ne apucam sa ne facem dreptate cu mana noastra?Nu stiu cum va suna dvs,insa tabloul care mie imi apare este unul al haosului...

Citat:
Statuturile pe care guvernul le numeste legi, sunt legi ale societatii sau casei. Paraseste societatea, si aceste reguli numai sunt legile tale. Cei care raman in casa vor trebui ca in continuare sa le respecte, iar tu NU. Normal ca nu vei mai putea manca mancarea(beneficiile) si nici asculta muzica(minciunile) celor din casa.

Simplu fapt este ca: daca aceasta societate este libera, atunci avem dreptul de a iesi, iar daca nu, atunci nu este nici libera nici societate.

Daca societatea ar fi fost o casa de petrecere, acestea ar fi lucrurile pe care le- am fi vazut. Pe masa de mancare, ei ne-ar servi resturi si firmituri, in timp ce i-am fi auzit in bucatarie shushotind cu prietenii lor furnizorii( bancherii). Muzica ar fi fost fie manele, fie de prost gust. Ospatarii( agentii guvernamentali) s-ar fi comportat din ce in ce mai evident ca niste garzi ai inchisorii. Sunt oglinzi peste tot, nu sunt scaune indeajuns, dar e un fum de-l tai cu sabia. Usa care duce spre iesire, a fost bine mascata si nu a fost deschisa de mult timp. Probabil au si sudat-o. Daca este sa avem o societate libera, atunci din cand in cand unul ar fi trebuit sa plece. Acest lucru ar asigura oamenii ca sunt liberi sa plece. Cineva ar trebui sa pazeasca acea usa si sa ne asigure ca se deschide usor. Acest lucru le va permite celor ramasi in casa, sa vada cum este afara, fara sa se aventureze. Daca ei decid ca este mai bine afara, atunci si ei sunt liberi sa plece.

Intentionez sa parasesc societatea. Nu fac nici o mutare fizica. Ca fiinta umana, nascut in aceasta tara, am dreptul conform legii(obiceiului)pamantului(common law); legii nescrise, de a calatorii oriunde voiesc in interiorul ei. De asemenea am dreptul a ma alatura societatilor care cred eu de cuviinta. Nu pot fi fortat sa-mi dau consimtamantul. Daca refuz sa-mi dau consimtamantul nici una dintre statuturile, pe care majoritatea le considera lege, nu vor avea forta legii asupra mea.

Parasesc aceasta adunatura, nu pentru ca resping societatea, ci doresc sa o imbratisez. Doresc una mai buna, una cat se poate de libera. Resping modul in care aceasta societate intentionat, determina si actioneaza pentru scopul comun. Nici numai sunt sigur, ca impartasim acelasi scop comun. Aceia pe care noi ii delegam sa ne “serveasca” mancarea si muzica, nu-si fac datoria. “Ospatarii” sunt infumuratii si defapt ei se considera sefi. M-am saturat de regulamentul acestei case, de managementul ei si de muzica zgomotoasa. Am sa deschid aceasta indelungat inchisa usa si am sa flutur steagul libertatii de cealalta parte, catre tine, cel ramas in casa. Si am sa fac lucruri perfect legale, pe care tu nu ai sa poti sa le faci atata timp cat ramai in casa.

Cand voi fi in afara casei, prin urmare liber de regulamentele sale, nu inseamna ca acolo nu vor fi legi. Nu pretind ca am dreptul sa ranesc o alta fiinta umana, sa creez daune proprietatii altora, sa ma angajez in frauda sau jaf, sau sa nu-mi respect contractele. Am sa ma conformez LEGII. Pur si simplu nu voi mai da regulamentelor( statuturilor) create de guvern, forta legii. Voi realiza aceasta, prin refuz constructiv de a-mi da consimtamantul de a mai fi guvernat.

Cand ma vei vedea calatorind in masina mea, exercitandu-mi dreptul legii nescrise de a calatorii, si nu voi avea permis de conducere, sa sti ca nu incalc legea. Te rog nu te plange ca toti trebuie sa urmam aceleasi regulamente. Tu faci parte din societate, eu nu. Tu ti-ai dat consimtamantul, eu nu. Tu ai beneficii, eu nu am. Esti liber sa renunti la aceste beneficii pentru o mai larga libertate, la fel cum voi fi facut si eu. Eu renunt la securitatea de care tu te bucuri. Ma duc sa vad cum e vremea afara. Te voi tine la curent. Actiunile mele vor aerisi mult fumul din-auntru si s-ar putea sa sparg cateva oglinzi in calea mea spre iesire.

Sa nu fi suparat pe mine pentru ca sunt in cunostinta de inselaciunea guvernamentala, sau pentru ca actionez impotriva acestei inselatorii. Fi suparat pe aceeia care, au tinut ascunsa calea spre iesire, usa inspre libertate. Fi suparat pe alesii care te reprezinta, fiindca sunt conspiratori la aceasta deceptie milenara. Fi suparat pe ei, fiindca se folosesc de frauda pentru a creea legislatia lor. Fi suparat pe posturile media deoarece se refera constant, la statuturi si regulamente precum ca ar fi legi, in loc de a-ti spune ca ele nu sunt decat reguli ale societatii, iar daca nu esti de acord cu noile statuturi, ai dreptul si libertatea sa iesi din societate.

Libertatea pe care o vei obtine prin deschiderea acestei usi si parasirea societatii, nu te va costa nimic dar te va imputernicii asupra celora care pretind ca te guverneaza. Daca este sa avem o societate libera, aceasta usa ar trebui sa fie permanent deschisa. Nu exista nici un om printre voi, care, legal sa ma poata forta sa consimt sa fiu guvernat, nici ca s-ar gasi vre-unul care, legal sa aplice statuturile societatii asupra mea, atata timp cat eu sunt in afara ei. VA URMA.

Cu Dumnezeu inainte!
Sincer...viitorul suna bine,ideal,insa nu...practic.Concret eu tot nu am inteles din cele expuse de dvs cum poate beneficia un cetatean de libertatea despre care vorbiti mai sus.
Spuneti ca veti iesi din societate,insa nu fizic,dar...cum?Oriunde v-ati afla,atata timp cat beneficiati de drumurile puse la dispozitie si de alte beneficii oferite de aceasta societate,va fi necesar sa ii respectati si regulile impuse.Deci,cel mai probabil cand veti fi prins ca circulati fara permis de conducere...veti fi si sanctionat pe masura.
Pana si in lumea animalelor exista reguli nescrise,chiar si in triburile cele mai primitive,pentru ca altfel nu se poate,nu ar exista o ordine,indiferent cat de rudimentare ar fi lucrurile.
Eu nu inteleg si poate reusiti sa imi zugraviti CONCRET ,PRACTIC,acea societate in care oamenii ar trai in mod liber,fara a fi constransi de reguli si legi.Cum s-ar mentine ordinea in ea,cine ar face-o (in conditiile in care stim ca societatea este formata din felurite tipuri de oameni),cum ne-am organiza etc etc...