Citat:
Īn prealabil postat de suveranul
Parinte, "Zis-a cel nebun intru inima sa, nu este Dumnezeu", cum de altfel zis-au sclavii ca nu exista libertate. Intr-adevar parinte, sunt multe de ce-uri la care inca mai caut raspuns, dar si la multe deja bunul Dumnezeu mi-a raspuns. Secretul inrobirii noastre se afla in cuvinte, precum cheia libertatii este tot CUVANTUL. Ganditi-va, cum pretind guvernele autoritate, daca nu prin cuvinte? ... dar frica, acest izvor nesecat de amagire, ne tine incatusati in lanturile robiei. Cunoasteti adevarul, iar adevarul va va face liberi, zis-a Mantuitorul Iisus Hristos, iar eu simt ca sunt pe calea cea buna. Va multumesc pentru cuvintele frumoase, sincer mi-au dat putere. Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Cu Dumnezeu inainte!
|
Esti un om tanar ca varsta, banuiesc! Cu timpul vei intelege ca libertatea adevarata, aici pe pamant nu exista, cu atat mai putin atunci cand vei alege sa circuli cu masina fara permis de conducere! O intruchipare a libertatii o asigura insa echilibrul dat de intelepciune. Intelepciunea lumii se castiga(teoretic) o data cu varsta trupeasca, iar Intelepciunea cea adevarata se castiga odata cu varsta duhovniceasca. Vei intelege totusi, ca indiferent ce intelepciune vei alege sa uzezi, ea-ti va solicita imperios echilibrul ca stare ideala. Nici constiinta nu te va mustra, nici dorinta nu va suferii!
Incalcarea legilor, care in orice sistem legislativ au la baza principiile morale general acceptate, propovaduite chiar de Mantuitorul, nu te va face liber! Aparitia legilor care se abat de la aceste principii este piatra de poticnire reala pentru libertate. Pentru mine un stat care are legi bune dar pe care nu le aplica din rautatea lui simt ca ma asupreste dar nu ma obliga la revolta dacat in anumite conditii. Dar un stat care inlocuieste legea morala cu legea imorala, obligandu-ma sa o respect, va afla impotrivirea mea imediata! In aceasta impotrivire poate am fi partasi de lupta, dar ca sa incalcam legile chiar si dupa ce nu ai mai apartine nici unui stat, nu prea ma prind! Iar despre a nu apartine nici unui stat, am cautat in fuga si am aflat ca nu prea se poate, decat in situatii foarte limitate. Si chiar daca ai fi apatrid, nu esti exonerat de obligatia de a respecta legile de ordine ale statului pe teritoriul caruia locuiesti. Solutia ar fi doar daca ti-ai gasi o insula care nu apartine nici unui stat sau daca te-ai muta in apele internationale, sau mai sigur in cosmos!
Dragul meu, incearca sa-ti dozezi energia ce o ai si sa o folosesti spre acele lucruri care vor ajuta pe ceilalti. Fuga de o societate injusta prin rebeliune fata de acea societate nu este un curent nou, cred ca stii. Dar fuga din orice societate intr-un vid social, pe langa faptul ca nu poate fi realizata practic, nici nu cred ca-ti va fi de folos. Omul nu are in matricea sa capacitati spre un astfel de trai. Mai bine este sa luptam cu nedreptatea societatii decat sa eliminam total societatea doar fiindca este bolnava. Cum ar spune un medic, mai de folos este sa cauti sa vindeci piciorul lovit decat sa impusti omul ce-l poarta!
Iti mai marturisesc ceva ce am inteles cu timpul ce a trecut peste mine si peste casa mea: lipsa oricarei sclavii nu aduce intotdeauna libertatea asa cum nici orice dependenta nu inseamna sclavie! Libertatea trebuie mai intai inteleasa si apoi solicitata! Cine are puterea sa inteleaga libertatea cea adevarata? Fii rabdator dar tare in dorinta ta si sigur vei afla raspuns!