View Single Post
Vechi 15.09.2011, 22:02:25
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul

de ce umblu cu masina prin gropi si statul imi spune ca face autostrazi, de ce sunt tratat in spital ca un vinovat cand eu sunt in suferinta, de ce scoala pare o institutie de pedepsit copiii iar statul imi spune ca-i de educatie, de ce istoria tarii mele este ascunsa in mod voit iar statul imi spune ca-mi da la schimb modelul francez, de ce simt ca cineva imi fura munca de zi cu zi iar statul imi spune ce asta-i din cauza coruptiei dar nu din cauza coruptilor, care nici nu exista, de ce... de ce...? Oare fiindca statul acesta lucreaza pentru mine?
Nu am locuit in alta tara, si in comunism eram prea mica sa-mi mai amintesc ceva... dar tind sa cred ca mare parte din libertatea aceasta rapita de stat se datoreaza sechelelor comuniste... nu au respect conducatorii pentru oameni, noi suntem doar "niste coate-goale care incurca coloanele oficiale". In spitale stim cu totii situatia, acolo e evidenta lipsa de consideratia fata sa viata umana.Cand dai de cate un medic care trateaza oamenii ca pe fiinte umane, nu ca pe vite in abator, parca dai de-un sfant, asa de rari sunt.
Si politistii/organele de ordine in general stiu ca nu trateaza oamenii cu respectul cuvenit... si e normal sa te simti prost.

Herta Muller spunea intr-o emisiune ca aceasta lipsa de respect fata de om si fata de viata umana ea o vede ca fiind o urmare a dictaturii comuniste. Tind sa cred punctul ei de vedere... http://www.youtube.com/watch?v=QP-tj...eature=related

Cred insa ca cele afirmate in primul post sunt/... inflorite in baza traumei emotionale provocata de izbirea de aceste realitati. Nu de vreo injustitie sau incalcarea unor drepturi. Solutia ar fi cred informarea in legatura cu drepturile pe care le avem. Putem cumpara cabd si cand cate o revista juridica...avem pe net cod civil, penal, etc, plus codurile procedurale... le putem rasfoi chiar daca nu lucram in domeniu, cateva minute putem sa acordam pt informare...
Reply With Quote