Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Trices, Sf. Chiril nu e singurul care a comentat Vechiul Testament. Ca să ști și tu, ei evaluat simbolurile în contextul iudaic și nu novotestamentar sau ca teologie a Sfintelor Taine. Fă un efort și postează tot comentariu și ai să vezi cum stau lucrurile. Sau măcar doar citește-l și lămurește-te singur.
|
Va trebui până la urmă să te hotărești: sf. Chiril se referă la simbolistica VT în context iudaic, ori la Cina Domnului? Ori la amblele. Ori la niciuna (cum probabil ți-ar conveni ca să-ți iasă pasența). Și apoi, dragul meu, Hristos nu în context iudaic a folosit simbolurile? Că era miel, că era azimă... Să nu judecăm lucrurile în context balcanic. Spre pildă dacă eu ți-aș face un compliment de genul celui făcut lui Isahar (Facerea 49,14) "
în context iudaic", spunându-ți "
ești un măgar!", cum te-ai simți?
Citat:
Nu te supăra, dar nu se poate face comparație între Patristică și Ellen White. Asta e una. A doua, nu accept reciprocități cu o persoană care preferă să îngroape discuția în solispism decât să accepte evidența.
|
Reciprocitatea se referea la metoda de lucru, nu la persoane.
Citat:
Stai liniștit în privința rezistenței mele la insulte.
|
Nu mi-am propus niciodată să te insult, oricât ai [mai] coborî standardul.
Citat:
Primești ce meriți, deocamdată în doze mici, după aceea mai vedem...
|
Mulțumesc deocamdată, dar dacă vrei să-ți continui demonstrația,
go ahead, măcar se vor lămuri și ceilalți. Eu totuși sper într-un reviriment, nu e cazul să mă înjuri de mamă, ai dovedit-o până mai ieri că poți fi creștin.