View Single Post
Vechi 15.09.2011, 18:19:15
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Daca nu tanjesc ca Hristos sa traiasca in mine, totul este o "maimutareala fara fond" (se cheama ca am halit o bucatica de paine nedospita si am sorbit un paharut de must nefermentat). Sfanta Impartasanie ma umple de dorinta de a-L lasa pe Hristos sa traiasca in mine si sa-mi schimbe viata dupa voia Lui cea sfanta. Totul tine de credinta mea si de dorinta de a-L urma pe Mantuitorul, ascultand de invataturile Sale.

Serios? Admit az7 ca Hristos traieste El Insusi in omul credincios? Cum asa? El Insusi in persoana sau principiile si invataturile Lui?

In discutiile despre starea credinciosului dupa moarte, v-am tot intrebat ce se intampla cu Hristos din credinciosul care trece dincolo? Daca partea spirituala a unui asemenea om devine brusc inconstienta de prezenta lui Hristos din el, inseamna ca Hristos S-a retras, nu? Asta sustineti si despre Maica Domnului si despre sf. Pavel si toti sfintii. Ca sunt inconstienti, nu?

Degeaba v-am tot intrebat ce motive are Hristos sa se retraga din cei credinciosi, iar acestia sa devina despartiti de El, ca n-ati dat nici un raspuns. In conditiile in care doar pentru pacatele necaite si neiertate se da moartea ca plata.

Mi-ai zis intr-un alt context ca Hristos nu e un "implant" care ramane in omul mort, desi Hristos a spus chiar opusul: "cel ce Ma mananca pe Mine, ramane intru Mine si Eu intru el" Ioan 6, 56. ( disclaimer pt. 100-1: cel ce mananca cu vrednicie. Nu e cazul sa amintiti cazul Iuda).
Si uite asa se intelege si sensul celuilalt cuvant al lui Hristos din Ioan 11, 25-26: "Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac".

Daca admiteti ca spusele lui Hristos sunt clare si nu se pot desfiinta: "cel ce mananca Trupul Meu ramane intru Mine si Eu intru el",
az7 trebuie, ori sa renunte la erezia inconstientei in timpul mortii ori sa explice cum anume un cadavru fara urma de constiinta de sine poate ramane in Hristos? Si cum anume ramane Cel Viu intr-un om mort? Si mai ales de ce?
Una din doua: ori credinciosul trecut dincolo ramane constient in duh, in Hristos si Hristos in duhul lui, ori trebuie sa explicati cum poate ramane un cadavru in Hristos si Hristos intr-un cadavru?

Ce va scapa voua adventistilor e ca un mort care Il are in sine pe Datatorul de Viata, pur si simplu, nu se numeste "mort", ci "viu" :"cel ce crede in Mine, chiar de va muri, va trai". De aceea se si poate ruga lui Hristos pt. noi. Asta ca sa-ti raspund la intrebarea pe care i-ai pus-o lui Nutucutu.

Last edited by delia31; 15.09.2011 at 18:27:48.
Reply With Quote